Josba Juniorit ry:n organisaatio kehittyy!

 

Josba Juniorit ry:ssä on talven ja kevään aikana valmisteltu tulevien vuosien henkilöstöstrategiaa. Nyt asiat alkavat konkretisoitua ja olemme rekrytoineet valmennuspäällikön, seurakoordinaattorin sekä hallinnollisista asioista vastaavan seuratyöntekijän. Näillä muutoksilla pyrimme edistämään joukkueiden, valmentajien ja tietysti pelaajien kehittymistä siten, että jatkossa meillä olisi kausittain joukkueita valtakunnallisissa sarjoissa. Tarkoitus on uudistaa pelaajapolkua vastaamaan nykypäivän tasoa sekä kasvattaa hallitusti seuramme junioripohjaa, kertoo Josba Juniorit Ry puheenjohtaja Jarkko Ronkainen.

 

Valmennuspäällikkönä aloittaa 1.8. alkaen Jouni Juurela. Hänen vastuualueelleen kuuluvat juniorijoukkueiden Josbalaisen pelaajapolkumme mukainen kehitystyö ja valmentajakoulutuksen koordinointi. Tehtävään sisältyy lisäksi osallistuminen joukkueiden tukitoimintojen toteuttamiseen sekä oppilaitosyhteistyö.

Kaudella 2016-17 outokumpulaislähtöinen Jouni työskenteli Mikkelin Hatsinassa kokopäiväisenä valmennuspäällikkönä.

”Kuulin kevään aikana Josba Juniorit ry:n valmennuspäällikön hausta ja uteliasuuteni heräsi välittömästi. Työskentelin tuolloin vielä Mikkelissä ja työ oli hyvin mielekästä, mutta loppujen lopuksi mahdollisuus palata takaisin kotiseudulleni ja liittyä Pohjois-Karjalan suurimman salibandyseuran uudistumisprosessiin sai tarttumaan tähän pestiin!”, Jouni kertoo.

”Seuratyön näkökulmasta ehdottomasti suurin haasteeni on aluksi päästä  kartalle siitä, mikä Josbassa tuottaa jatkuvasti vuosi toisensa jälkeen pelaajia maajoukkuetapahtumiin. Pohjalla on todella paljon hyvää ja arvokasta seuratyötä, jonka rikkauksien reseptin haluan saada heti aluksi selville. Toinen suuri missio on yhteneväisen valmennus- ja harjoituslinjan luominen seuraan, sekä sen jalkauttaminen joukkueiden arkeen. Uskon että saamme aikaiseksi hyvin mielenkiintoisen matkan yhdistämällä uusia linjauksia sekä perinteistä Josbalaista arvomaailmaa.”

Jounilla on valmennustaustaa usean kauden ajalta eri seuroista. Hän on myös käynyt Salibandyliiton huippuvalmentajakoulutuksen.

”Valmentajana minua kiinnostaa tällä hetkellä eniten yksilön pelaamisen  valmiuksien kautta pelaajan peliälyn, sekä tätä kautta muutaman pelaajan  yhteistyön kautta syntyvät murtautumistilanteet. Haluan olla mukana  kasvattamassa peliviisaita, itseohjautuvaisia ja taitovalmiuksiltaan korkean tasoisia pelaajia!”

 

Seurakoordinaattorina aloittaa 1.8.alkaen Johanna Turpeinen. Hänen vastuualueelleen kuuluvat Josba Junioreiden naisten ja tyttöjen toiminnan sekä valmennuksen koordinointi ja tukitoimet.

Johanna toimii myös Josban D- ja C-tyttöjen valmennuksessa. C-tytöt aloittavat tulevan kauden osallistumalla SM-karsintoihin Hämeenlinnassa.

Johannalla on pitkä pelitausta Josbassa, jonka kirkkaimpina saavutuksina ovat A-tyttöjen Suomen mestaruus, kolme naisten SM-hopeaa sekä saman verran pronssisia mitaleja. Valmennuspuolella Johanna valmensi aikoinaan Josban juniorityttöjä C- tytöistä A-tyttöihin saavuttaen yhden SM-pronssin B-tyttöjen kanssa. Tämän lisäksi Johanna on valmentanut aiemmin Tuupovaaran Urheilijoiden 1. divisioonan naisjoukkuetta.

 

Seuratyöntekijänä on aloittanut 1.6. alkaen Lauri Havukainen. Laurin vastuualueelle kuuluvat seuran hallinnolliset tehtävät ja tapahtumien järjestelyt.

Lauri on toiminut seurassa viisi vuotta valmentajana pääasiassa poikajuniorijoukkueissa. Tämän lisäksi hän on toiminut yhteensä kolme kautta A-junioreiden ja miesten edustusjoukkueen tiedottajana. Lauri on myös kuulunut Josba Junioreiden johtokuntaan vuodesta 2013 alkaen. Lauri toimii tulevalla kaudella Josban naisten II-joukkueen valmennuksessa.