JOSBA JATKAA TAPPIOITTA DIVARISSA

Josba jatkaa Divarissa ainoana joukkueena ilman tappioita. Kuudennessa ottelussa kaatui Loviisa Tor kotona maalien 7-5 (2-2, 4-0, 1-3).

– Pelinä tämä ei ollut kummoinen. Tuomarointilinja teki tästä vaikean. Pelaajat eivät tienneet mitä kentällä sai tehdä ja mitä ei. Ei tällaista pitäisi olla tällä sarjatasolla,  päävalmentaja Antti Ruokonen puhisi ottelun jälkeen.

Myös vierasjoukkueen valmentaja yhtyi Ruokosen näkemykseen, että tuomarilinjaa oli hankala hahmottaa. Erityisesti joensuulaisia ihmetytti ettei tuomari sallinut maalivahdin vaihtoa vaikka se oli tapahtumassa ihan normaalisti. Tuomari marssitti vaihtoon jo siirtyneen maalivahti Tokilan takaisin kentälle.

– En ole ennen tällaista nähnyt 27 vuoden uran aikana, Ruokonen manasi.

Josba sai otteluun pitkästä aikaa hyvän startin. Monessa kotiottelussa on tupannut olemaan alussa vaikeaa. Nyt kaksi maalia reiluun viiteen minuuttiin eikä vastustaja päässyt kertaakaan tekopaikkaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Sitten alkoi tuomarilinjasta johtuva runsas jäähyily ja Loviisa tasoitti pelin kahdella ylivoimamaalilla.

Toisen erän Josba juoksutti loviisalaisia halunsa mukaan ja erä meni kotijoukkueelle puhtaasti 4-0. Joukkoon tosin mahtui yksi loviisalaisten oma maali.

Kolmas erä oli kummajainen. Josballe vihellettiin neljä jäähyä ja ottelu hajosi. Loviisalaisten ainoasta jäähystä Josba teki tilanteeksi 7-2 ja ilmassa oli jo ratkaisun makua. Mutta peli ei ollut vielä ohi. Erän lopussa Tor teki kaksi ylivoimamaalia ja hiipi jo 7-5 tilanteeseen. Josba otti siinä vaiheessa aikalisän.

Loviisalaiset eivät kuitenkaan pysyneet viimeisillä minuuteilla enää kotijoukkueen kyydissä. Josballa ei ollut varsinaista hätää missään vaiheessa vaikka Tor tykitti ilman maalivahtia viimeiset kaksi minuuttia.

Josban pistemiehinä häärivät tällä kertaa Henrik Kinnunen (2+0), Ville Laasonen (2+0), Samu Juvonen (1+1), Aleksi Ahokas (1+0). Syöttöpisteen saalistivat Eemeli Ruokonen, Niklas Räty, Juuso Lehtiniemi, Aleksi Matikainen ja Juho Väisänen.

Torjunnat ottelussa menivät 31-26. Josban maalilla aloitti Tuomas Tokila, jolle kertyi 22 torjuntaa. Viimeiselle kymmenelle minuutille vaihdettu Joona Pesonen torjui 9 kertaa. Pesonen torppasi heti ensi töikseen Loviisan rangaistuslaukauksen.

Josba on sarjassa kolmantena, mutta peräti kolme ottelua vähemmän pelanneena kuin sarjakärki. Viikon kuluttua Josba matkustaa Erän vieraaksi Helsinkiin.