Josba jatkaa Suomen cupissa 6. kierrokselle

Kuvateksti: Aleksi Ahokas (70) oli Josban tehokkain LeBaa vastaan.

Josban edustusjoukkue nuiji paikallisvastustaja SB LeBan myöhään lauantai-iltana maalein 3-5 (1-1, 1-3,1-1) Suomen cupin 5. kierroksella Kontiolahdella. Josba jatkaa cupissa nyt seuraavalle kierrokselle.

Josba oli ottelussa niskan päällä koko pelin ajan. LeBa ei onnistunut tasakentällisen tekemään ainuttakaan osumaa joensuulaisten verkkoon. LeBan kaikki maalit tulivat ylivoimalla. Josballe vihellettiin ottelussa kolme kaksiminuuttista ja LeBalle yksi. Josba ei kyennyt hyödyntämään ainokaista ylivoimaansa.

– Vastustaja oli tehokas erikoistilanteissa, mutta 5/5 -pelin me voitimme puhtaasti, Josban päävalmentaja Santeri Raatarila summasi myöhäisillan annin.

Toisen erän lopulla Josba sai kaksi jäähyä peräkkäin ja kotijoukkueelle järjestyi sauma päästä peliin kiinni. Leba tulikin maalin päähän, mutta päätöserässä Josba ei antanut enää siimaa.

– Pelattiin todella kypsästi johtoasemassa viimeiset 20 minuuttia. Siitä pitää joukkuetta kiittää. Meillä ei ollut siinä hätää missään vaiheessa.

Josban tehokkain illan pelissä oli Aleksi Ahokas (2+0) kahdella maalilla. Joensuulaisten muut maalintekijät olivat Joona Auronen (1+0), Juho Väisänen (1+0) ja Miro Kämäräinen (1+0).

Perttu Puska (0+2) syötti Ahokkaan molemmat maalit ja Aleksi Matikainen (0+2) jakeli myös kaksi maaliin johtanutta passia. Ville Laasonen (0+1) hankki  syöttöpisteen.

Tuomas Tokilalle kertyi pelissä 13 torjuntaa. LeBan Lari Naumasella oli töitä selvästi enemmän ja 22 torjuntaa. Jesse Huurrekorpi kävi jälleen kentällä tehokkaasti. Jesse nollasi avauserässä LeBan Petri Väänäsen rangaistuslaukauksen.

– Tämä oli hyvä tapahtuma lajin kannalta. Kiitokset LeBalle ja runsaalle yleisölle, Raatarila viestitti.

Josban seuraava vastustaja Suomen cupissa selviää tiistaina.

– Olisi hieno päästä pelaamaan kotona liigajoukkuetta vastaan. Se olisi mukava  haaste ja tason mittari joukkueelle. Meille on kuitenkin tärkeintä, että peli kehittyy Divarin runkosarjassa.