Josba jatkaa pudotuspeleihin – vastaan tulee NST

Josba ylivoimalla. Parasta tehoa ei saatu tänään värkeistä irti.

Josban pudotuspelipaikka varmistui Divarin runkosarjan viimeisellä kierroksella. Josba oli runkosarjassa kahdeksas ja sai viimeisen paikan jatkopeleihin.

Runkosarjan voittaja Lappeenrannan NST pääsi valitsemaan ensimmäisenä pudotuspelivastustajansa ja otti Josban. Pudotuspelit alkavat ensi lauantaina Lappeenrannassa ja sunnuntaina pelataan Joensuussa.

– Kiitos runkosarjasta joukkueelle. Me ansaitaan pudotuspelipaikka, sen sarjataulukko osoittaa. Mutta ne pelit ovat sitten ihan eri pelejä, päävalmentaja Santeri Raatarila tarkensi.

Runkosarjan viimeisessä ottelussa SB Vaasa oli lauantaina kuitenkin parempi maalein 5-8 (3-3,1-2,1-3). Kun viimeistä pudotuspelipaikkaa kärkkynyt ÅIF Sipoosta hävisi myös ottelunsa karhuja vastaan, Josba eteni jatkoon kahden pisteen erolla.

– Valitettavan tehotonta oli meidän peli tänään. Oltiin ainakin viisi kertaa pahasti unessa ja sieltä takatolpalta vastustaja teki tuhoja, manasi kapteeni Juho Väisänen joukkueen suoritusta.

Ratkaisua tarjottiin

Avauserä oli Josbalta hyvää tekemistä ja erään paukutettiin jo kuusi maalia. Erätauolle mentiin tasanumeroissa 3-3. Kaksi pahannäköistä loukkaantumista pakotti Josban kuitenkin heti merkittäviin ketjumuutoksiin kun Niklas Räty ja Eetu Lehtiniemi joutuivat jättämään kentän avauserän jälkeen.

Toisessa erässä Josba meni ylivoimalla vielä 4-3 johtoon, mutta Vaasan painostus oli ankaraa, ja kolmanteen erään lähdettiin vieraiden 4-5 johdossa.

Kolmannessa eräässä Josballa oli erinomainen tilaisuus nousta tasoihin ja ratkaista ottelun suunta. Josba pääsi Vaasan jäähyjen vuoksi kahden miehen ylivoimalle, mutta etu menetettiin seitsemässä sekunnissa omaan jäähyyn. Vaasa meni lopulta ylivoimalla kahden maalin karkumatkalle.

Josba teki vielä ilman maalivahtia kavennusosuman. Vaasan viimeinen maali syntyi puolestaan tyhjiin Josban hakiessa vimmatusti uutta kavennusta.

– Kun tasoitusta ruvetaan sitten keinoja kaihtamatta hakemaan, tulos helposti repeää. Nyt kävi niin. Vaasa pelasi juuri niin kuin meitä vastaan pitää pelata, Raatarila myönsi.

Vaasan päävalmentaja Jani Lipsanen tiesi, että viimeisellä kierroksella Joensuussa oli edessä jo pudotuspelin tunnetta. Vaasakin haki pelissä vielä kotietua itselleen.

– Tehtiin mitä voitiin, mutta se ei siihen nyt riittänyt. Oli tiedossa, että tästä tulee kova vääntöpeli. Mutta kausi alkaa ensi viikonloppuna uudestaan, totesi sarjassa viidenneksi sijoittuneen Vaasan Lipsanenkin.

Josban ykköskenttä paukutti tehot 3+3. Josban pistemiehet ketjussa olivat Aleksi Ahokas (2+1), Juuso Lehtiniemi (0+2) ja Veeti Naakka (1+0). Samu Juvonen (1+0) ja Perttu Puska (1+0) onnistuivat myös maalinteossa. Aleksi Matikainen (0+1) ja Henrik Kinnunen (0+1) saalistivat syöttöpisteet.

Jesse Huurrekorpi pelasi varmaotteisesti Josban maalilla ja torjui vaasalaisten rankkarin. Torjuntoja kertyi kaikkiaan 18 ja Vaasan Mikael Aromaalle 19 torjuntaa.

Tarkempi analyysi Josban runkosarjasta alkuviikosta.