Josba jännitti yleisömassan edessä

Josban ja LeBan kohtaaminen divariavauksessa oli juuri niin huikea kuin odotettiinkin. Raivoisaa taistelua 60 minuuttia ja ratkaisu yhdeksän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä! Ja kaikki tämä yli 900 katsojan edessä.

Josban kannalta ratkaisu syntyi harmillisesti omassa päässä, kun LeBan erikoinen kaaripallo putosi maalin peräpussiin korkealta ilmasta. Paikallisderbyn ensimmäinen osa meni LeBalle maalein 5-6 (0-0,1-2,4-4).

– Pitää katsoa videolta oliko se maali vai ei, tuskaili päävalmentaja Antti Ruokonen loppuratkaisua.

Areenassa oli kuuma tunnelma kun paikallispeliä oli hehkutettu molemmissa leireissä jo viikkokausia. Se näkyi varsinkin kotijoukkeen otteissa.

– Sorruttiin jännittämiseen ensimmäisessä erässä eikä peli lähtenyt ollenkaan pyörimään, tunnusti joukkueen pirteimpiin kuulunut Joona Auronen ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Josba hallitsi kaksi erää

Myös Ruokonen myönsi, että suurten tunteiden paikalliskohtaaminen meni hermoiluksi.

– Avauserä oli meiltä heikko esitys. Kaksi viimeistä erää vietiin peliä, mutta vastustajan maalivahti oli tänään hyvä ja piti joukkuetta pystyssä, Ruokonen linjasi.

– Pallonhallinnan kannalta tämä oli kohtuullista peliä, mutta kaipasin maalitekijöitä. Ratkaisijoita meiltä nyt puuttui.

Avauserä oli maaliton ja maalivahdeillekin kertyi torjuntoja tasaiseen tahtiin.

Maalinteko alkoi toisen erän avausminuutilla. Josba kuitenkin tasoitti minuutissa Leban johtomaalin jälkeen. Ajassa 37.06 LeBa sai rankkarin ja meni taas johtoon.

Kolmas erä oli erikoinen. Josba hallitsi ja piti palloa, mutta sortui jatkuviin syöttövirheisiin.

– Annettin aika monta kertaa suoraan vastustajan lapaan, Ruokonen harmitteli.

Näistä virheistä ja näennäisestä Josban hallinnasta huolimatta Leba karkasi jo 2-5 johtoon kolmannen erän toiselle puolikkaalle käännyttäessä.

Sitten alkoi kotijoukkueen vahva rumputuli ja ajassa 58.32 Josba tuli tasoihin 5-5. Näytti jo pitkään siltä, että ottelussa mennään jatkoajalle, mutta LeBan onnenkantamoinen ajassa 59,51 ratkaisi ottelun.

Lajille tärkeä ilta

Josban pistenikkarit avausottelussa olivat Joona Auronen (1+1), Ville Laasonen (1+1), Juho Väisänen (0+2), Markus Otronen (1+0), Aleksi Ahokas (1+0), Miro Kämäräinen (1+0) ja Eetu Sorvali (0+1).

Ottelun kokonaistorjunnat kielivät Josban hallinnasta, mutta samalla tehottomuudesta. Josban maalissa Jesse Huurrekorpi torjui 18 kertaa ja LeBan Lari Naumanen 28 kertaa.

Ottelua seurasi 915 katsojaa, ja Josba olikin panostanut isosti ottelun ylöspanoon. Tapahtuma sai vuolaat kiitokset ja oli lajille erittäin arvokas. Areenan tekniikka petti osoittain eikä osa joukkueen brändäyksestä nyt onnistunut.

– Kiitokset molempien joukkueiden kannattajille tästä illasta, Ruokonen totesi.

Seuraavaksi Josba kohtaa ensi keskiviikkona Kuopion Welhot vieraissa.

Kuvateksti: Katsomossa oli tänään tunnelmaa, punaista ja vähän sinistäkin väriä.