Josba jälleen kotivoittoon – Vaasa nurin jatkoajalla

Josban syksy jatkuu vahvana. Neljännessä kotiottelussa kaatui nyt sarjan ennakkosuosikkeihin rankattu Vaasa SB jatkoajalla numeroin 6-5 (0-1,3-2,2-2,1-0). Voitto ei kuitenkaan irronnut kauden parhaalla pelillä, ei lähellekään.
– Pallon menetyksiä tuli enemmän kuin kauden aiemmissa peleissä yhteensä. Ei tuolla tavalla jatkossa kyllä pärjää, tunnusti päävalmentaja Antti Ruokonen.

Peli alkoi taas tuttuun tapaan josbalaisittain nihkeästi ja ensimmäinen erä menikin vieraille. Vaasa tuli päälle agressiivisesti eikä Josba onnistunut rakentamaan montakaan tekopaikkaa. Vaasan maalia seurasi vielä Josban jäähy, mutta se tapettiin hyvin, eikä muita rangaistuksia kotijoukkueelle sitten vihellettykään koko ottelussa.

Toinen erä oli Josbalta jo parempaa. Kolmeen minuuttiin kaksi maalia ja Josba siirtyi johtoon. Vastustaja jäähyili kovista otteista, toisesta jäähystä syntyi ylivoimamaali. Enempäänkin olisi ollut ylivoimalla mahdollisuuksia. Vaasa otti pelissä kaikkiaan neljä kaksiminuuttista, mutta Josba onnistui ylivoimalla vain kahdesti. Vaasa tuli vielä erän lopulla tasoihin ja erätauolle mentiin 3-3 numeroissa.

Kolmanteen Josba sai erinomaisen startin, johtomaali ja Vaasan rikkeestä Josballe rankkari. Siinä epäonnistuttiin, mutta jäähyn aikana ylivoimamaali ja Josba siirtyi kahden maalin karkumatkalle. Vaasa otti aikalisän ja yritti pysäyttää kotijoukkueen hyvän vireen.

Vaasa ei saanut uutta otetta, päinvastoin jäähyn. Mutta sitten pallo karkasi Josbalta hyökkäyspäässä ja Vaasa kavensi alivoimalla. Se olikin kolmannen erän käännekohta ja Vaasa sai uutta virtaa. Vaasan tasoitus tuli kuusi minuuttia ennen erän päättymistä. Josba otti aikalisän ja erän loppu oli tasaista vääntämistä.

Jatkoajalla kello ehti käydä vain 21 sekuntia, kun Josban Aleksi Matikainen pommitti Vaasalle kauden neljännen tappion.

– Lähdimme hakemaan jatkoajalta voittoa emmekä varmistelemaan mitään. Laskettiin, että kun vastustajalla oli kolme tappiota alla, niin neljännen tappion pelko alkaa puristaa mailaa jatkoajalla. Taktiikka toimi hyvin, Ruokonen summasi.

Ykköspalkittu Aleksi Matikainen (1+0) uurasti läpi pelin ja jatkoi hienoa syksyään. Eetu Sorvalin (2+0) maalit tulivat tärkeisiin hetkiin. Josban muita pistemiehiä olivat Niklas Räty (1+1), Ville Laasonen (1+1) ja Miro Kämäräinen (1+1). Veeti Naakka, Samu Juvonen ja Henrik Kinnunen saalistivat kukin syöttöpisteen.

Jesse Huurrekorpi oli maalilla taas mainio. Iltaan mahtui puolenkymmentä kovantason torjuntaa. Kaikkiaan koppeja kertyi 19. Ottelun tasaisuudesta kertoo, että Vaasan maalilla kertyi 17 torjuntaa.

– Meillä on todella erinomainen maalivahtiosasto, Ruokonen kiitteli.

Josballa oli lauantaina peräti kolmella eri joukkueella kotiottelu muutaman tunnin sisällä. Siitä huolimatta Areenan saapui hieno, 380 katsojan yleisö seuraamaan Divaria.

Josba jatkaa Divarissa tappioitta kakkosena ja pisteen perässä ottelun enemmän pelannuttta Blue Foxia.

Josballa on nyt kahden viikon ottelutauko ja se tuleekin tosi tarpeeseen. Viikon aikana tuli kaksi uutta loukkaantumista entisten lisäksi.