Josba jäi Jyväskylässä telineisiin

Eetu Lehtiniemi tasoitti ottelun kakkoserässä. Arkistokuva.

 

Josban miesten peli takkuili O2-Jyväskylää vastaan lauantain divarikierroksella. Isännät ottivat pisteet pirteällä esityksellä numeroin 6-3 (1-0,2-2,3-1).

Kapteeni Juho Väisänen harmitteli avauspelin puutumista.

– Seisottiin eikä saatu avauspeliä rullaamaan kuten kauden aiemmissa peleissä. Lähdettiin liikaa kaverin hurlum hei -meininkiin mukaan, Väisänen totesi.

– Olihan se sellaista Havaiji -palloa. Mentiin ryminällä päästä päähän, valmennustiimi kuvaili pelin luonnetta.

Avauserä meni selvästi kotijoukkueelle eikä Josba saanut omaa peliään kertaakaan kunnolla auki. Erän viimeisillä sekunneilla Josba pääsi ylivoimalle, mutta jäähyn aikana isännät rankaisivat toisen erän alussa alivoimalla ja siirtyivät 2-0 johtoon.

Josba onnistui kuitenkin kaventamaan vielä jäähyn aikana ja tuli ajassa 26,25 lupaavasti tasoihin 2-2.

– Toisessa erässä meillä oli mahdollisuus tehdä kolme tai neljä maalia erittäin hyvistä paikoista. Ne olivat kaikki niitä tuhannen taalan tontteja, mutta tänään ne tuhrittiin, Josban valmennusjohto tunnusti.

– Siinä oli meillä tasakentällisin lukuisia teräviä ylivoimahyökkäyksiä, mutta viimeistely oli heikkoa, Väisänen kertasi tilanteita.

– Oltiin kolme kertaa veskarin kanssa vastakkain, mutta kun ei mene niin ei mene.

Torjunnat kuvastivat hyvin pelin kulkua. Avauserässä Josballa oli kahdeksan torjuntaa, isännillä kaksi. Toisessa erässä isännillä yhdeksän, Josballa kolme.

Josban ongelma Jyväskylässä oli myös heikko ylivoima. Viidestä ylivoimasta onnistuttiin rankaisemaan isäntiä vain kahdesti.

– Ei löydetty toimivaa yv-koostumusta. Se menee tietenkin myös valmennuksen piikkiin, valmennustiimi myönsi.

Kolmannen erän alkuun O2 teki minuuttiin kaksi maalia. Toinen maaleista oli kaiken lisäksi ”kerran elämässä” – onnistuminen.

– Sieltä se tuli rystyveto laidasta viiden miehen läpi, josbalaiset hämmästelivät.

Josba kavensi kolmannen erän lopulla vielä numeroiksi 5-3, mutta ilman maalivahtiakaan ei tänään onnistuttu. Kotijoukkue teki kuudennen maalinsa tyhjiin.

Josban maalintekijät olivat ylivoimalla onnistuneet Antti Juvonen (1+0) ja Niklas Räty (1+0) sekä tasakentällisin onnistunut Eetu Lehtiniemi (1+0). Syöttöpisteet kertyivät Jere Kaartiselle (0+1) ja Miika Kososelle (0+1).

Tuomas Tokila torjui 18 kertaa, kuten myös isäntien Tommi Kauppinen.

Ottelu oli samalla osa Suomen Cup -kierrosta. O2-Jyväskylä meni kierrokselta voitolla jatkoon.

Josban harva pelitahti jatkuu kahden viikon kuluttua vierastuplalla Salossa ja Turussa.