Josba hyydytti porilaisten tehoketjun – maalihanatkin aukesivat

Josba taistelee pudotuspelipaikasta vimmatusti viimeiseen asti. Runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Porin Karhut kaatui Joensuu Areenassa tyylikkäällä esityksellä maalein 6-3 (2-0,1-1,3-2).

– Onnistuttiin nollaamaan porilaisten tehokas ykköskenttä, joka on tehnyt sarjassa noin 200 pistettä. Se oli yksi pelin ratkaisevia tekijöitä. Tehtävää varten rakennettiin Kuittinen-Ahokas-Kinnunen-Lehtiniemi J-Otronen – kenttä joka onnistui tehtävässä erinomaisesti, päävalmentaja Antti Ruokonen kiitteli.

Useita kierroksia takunnut josbalaisten maalinteko onnistui nyt viime kierroksia paremmin, mutta parannettavaa vielä jäi.

– Muutama maali olisi tarvittu, että miinusmerkkinen maaliero olisi kaunistunut. Erityisesti viimeisten minuuttien ylivoimalla olisi pitänyt onnistua useammin.

Josban oma peli onnistui nyt hyvin. Pitkään vaivanneet virheet puolustuspäässä jäivät nyt vähiin.

– Pelattiin pallon kanssa fiksusti. Vastassa oli kuitenkin sarjakolmonen, Ruokonen korosti.

Josba sai peliin hyvän startin ja kahden maalin johdon avauserässä. Ykköskentäksi rakennettiin uusi kokoonpano, joka kiitti vastuusta kolmella maalilla ja värkkäsi avauserän molemmat osumat. Karhut oli jäässä eikä valmentajansa mukaan oikein toipunut peliin enää missään vaiheessa.

Toinen erä oli tasainen ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kerran. Kolmanteen erään lähdettin kotijoukkueen 3-1 johdossa.

Heti kolmannen erän alussa Josba karkasi jo 5-1 johtoon, mutta Karhut tuli vielä kahden maalin päähän. Neljä minuuttia ennen päätössummeria Karhut sai jäähyn ja minuutia myöhemmin vielä ottelurangaistuksen väkivaltaisuudesta. Josba teki kahden miehen ylivoimalla kuudennen maalin.

Josban tehokkain oli Eetu Lehtiniemi (2+1). Henrik Kinnunen (1+1), Aleksi Ahokas (1+0), Veeti Naakka (1+0) ja Eetu Sorvali (1+0) olivat josbalaisten muut maalintekijät. Syöttöpisteen saivat Juuso Lehtiniemi (0+1), Ville Nevalainen (0+1) ja Jesse Reijonen (0+1).

Jesse Huurrekorpi pelasi maalissa erinomaisen ottelun ja masensi torjunnoillaan Karhun maalitykit. Huurrekorvelle kertyi ottelussa 18 torjuntaa ja vieraiden maalivahdille 20 torjuntaa.
Josballa on edelleen mahdollisuus pudotuspeleihin, mutta äärimmäisen tasaisessa sarjassa kuusi joukkuetta on kahden pisteen sisällä taistelemassa samoista paikoista.

Josban kotiottelussa oli ilahduttavasti yli 400 katsojaa. Joukkue toivoo, että kauden yleisöennätys syntyy viikon kuluttua kun runkosarjan viimeisessä ottelussa vastaan tulee pudotuspeleihin myös kärkkyvä Blue Fox.