Josba herkutteli Divariavauksessa – yleisö palasi katsomoon

Josba aloitti Divarikauden neljännesvuosisadan tauon jälkeen tarjoamalla savolaisille kylmää kyytiä. Viime keväänä SM-liigan karsintoihin yltänyt SB Welhot taipui Joensuu Areenassa joensuulaisille maalein 10-4 (0-2, 2-1,8-1).

Alku oli josbalaisittain nihkeä ja uusi sarjataso selvästi poltteli nuorten miesten näppejä. Maalipaikkoja oli kosolti, mutta pelijännitys näkyi viimeistelyssä. Nuorella Josballa iso tukku pelaajia saikin nyt tulikasteensa miesten sarjaan. Welhot vei avauserän rutinoituneempana ilman virheitä.

Toisessa erässä peli tasoittui ja josbalaiset karistivat vähitellen divariapinan selästä. Josban kavennusmaalin jälkeen Welhot kuitenkin rokotti heti seuraavasta hyökkäyksestä ja karkasi 1-3 johtoon. Pikku hiljaa erä tasoittui ja Josba vei sen nimiinsä. Juuri ottelun puolivälissä päästiin ylivoimalle, joka tuottikin kavennusmaalin viimeisellä sekunnilla.

Kolmannessa erässä Josba meni menojaan ja mätki savolaisten verkkoon peräti kahdeksan maalia. Paikkoja oli paljon enemmänkin. Josban vauhti hyydytti Welhot eikä se päässyt missään vaiheessa enää peliin kiinni. Viimeiset viisi minuuttia Welhot yritti kavennusta ilman maalivahtia.

Josban tehomiehinä häärivät avauksessa Samu Juvonen (3+0), Niklas Räty (2+0), Joona Kettunen (2+0). Onnistumisia tuli joukkueessa laajalla rintamalla.

– Olen tyytyväinen joukkueen työmoraaliin. Se ei pettänyt missään vaiheessa, summaa päävalmentaja Antti Ruokonen.

Josba peluutti ottelussa 19 pelaajaa eli kaikki kokoonpanossa olleet pääsivät maistamaan divarivauhtia. Maalissa Jesse Huurrekorpi onnistui erinomaisesti ensimmäisessä ja toisessa erässä, kolmannessa hänellä ei juurikaan ollut enää töitä. Kokonaisuutena kuitenkin 28 torjuntaa, viisi ennemmän kuin welhoveskarilla.

– Joukkue pelasi sitä iloista, taitavaa ja oivaltavaa peliä, jota tavoiteltiin. Me on harjoiteltu hyvin ja kyllä sekin näkyi fysiikkapuolellakin, Ruokonen tiivistää.

Divariavausta seurasi ilahduttavasti reilusti yli 300 katsojaa ja Areenassa oli innostava tunnelma.

Nyt divarimörkö on karistettu. Josban kovat pelit jatkuvat heti sunnuntaina, kun vastaan tulee LaSB Lammilta.