Josba heräsi horroksesta kotivoittoon

Kuva: Viimeinen minuutti menossa. Josba puolusti onnistuneesti viidellä kuutta vastaan.

Josba oli umpijäässä avausminuuteilla M-Teamia vastaan. Vajaassa kolmessa minuutissa vieraat karkasivat 0-2 johtoon ja kotijoukkue joutui turvautumaan erittäin varhaiseen aikalisään.

  • Valmennus, huolto ja koko joukkue olivat unessa. Tämä on näitä pallopelien ihmeellisyyksiä, äimisteli kaiken kokenut Antti Ruokonen pelin jälkeen.

Aikalisä rauhoitti kotijoukkueen pelin, mutta sitten tuli pari jäähyä eikä oma peli päässyt koko erässä käyntiin.

Toiseen erään kotijoukkue sai aivan uuden otteen, vaikka jäähyt sotkivat alkuminuutit. Alivoima toimi kolmannen kerran ja sitten alkoi tapahtua. Josba teki reilussa kahdessa minuutissa kolme maalia ja tupsahti äkkiä 3-2 johtoon.

Kolmas erä oli vauhdikas, mutta ei kovinkaan laadukas. Peli eteni vuorotahtiin maaleja tehden tilanteeseen 4-4 saakka. Josban voittomaali syntyi ajassa 55,39 Tatu Havulan taidokkaan yksilösuorituksen ansiosta.

  • Se oli semmonen roikkupallo, jonka vastustaja otti rinnalla alas. Siitä vähän tökkäsin ja otin pallon haltuun. Oli siinä aikaa katsoa paikkaakin ja vasen ylänen oli lupaavan näköinen, Havula kertasi voittomaalin syntyä.
  • Noustiin toisessa erässä vastustajan edelle, mutta kolmas oli taas vaikea. Vastustaja pelaa meille hankalasti kulmasta maalin eteen. Se on sellaista pihapeliä, mutta M-Team on siinä hyvä, valmennustiimi myönsi.
  • Tämä oli joukkueelta tosi hieno nousu karmean alun jälkeen. Voitettiin M-Team ensimmäisen kerran kahteen ja puoleen vuoteen.

M-Team otti aikalisän ja yritti viimeiset puolitoista minuuttia tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla, mutta maalin johto riitti Josballe loppuun saakka.

Joensuulaisten voiton takuumiehenä hääri Jesse Huurrekorpi, joka liimasi varsinkin kolmannessa erässä useita erittäin vaarallisia vetoja. Kaikkiaan Jesselle kertyi 25 (7-7-11) torjuntaa. Vieraiden Marcel Straubhaar torjui ottelussa vain yhdeksän kertaa.

  • Eihän se peli lähtenyt ollenkaan liikkeelle niin kuin oli sovittu. Pikkuhiljaa parannettiin. Töitä riitti maalilla joka erässä. Kyllä siinä oli tiukkoja paikkoja loppuhetkillä. Kerran pallo pyöri jo aivan maaliviivalla ennen kuin sain sen näppeihin, Jesse purki viimeisiä minuutteja.

Josballe kolme sarjapistettä maalein 5-4 (0-2,3-0,2-2) ja sarjassa neljäs sija.

Josban tehopisteet:

Tatu Havula 1+0, Teemu Kummunmäki 1+0, Aapo Hämäläinen 1+0, Eetu Kuittinen 1+0, Kasper Tähkä 1+0, Santtu Siponen 0+2, Jesse Reijonen 0+1.