Josba hävisi selvästi KooVeelle

Ensimmäisen erän reilut 15 minuuttia Josba sai KooVeen päätyyn monia maukkaita maalipaikkoja, mutta ei onnistunut maalinteossa- siis ei mitään uutta Länsirintamalta. KooVee oli tehnyt ottelun avausmaalin Josban alimman puolustajan pallonmenetyksestä ja sitä seuranneesta 2 vs. 0 hyökkäyksestä, mutta joensuulaiset olivat pelissä ihan hyvin mukana.

Sitten Josban Otto Moilanen tuomittiin 5 minuutin jäähylle vaarallisesta pelistä. Jälkikäteen tuomariparin Vilkki-Alakare viheltämä jäähy näytti videolta katsottuna  Josban valmennuksen, pelaajien, vastustajan 2. valmentajan ja toimittajien mukaan aivan ylimitoitetulta rangaistukselta. Tuomaripari (videon nähtyäänkin???) oli luonnollisesti kaikkien muiden kanssa erimieltä ja piti ratkaisuaan oikeana. Siis ei mitään uutta tälläkään rintamalla. Jäähyn aikana KooVee teki kaksi ylivoimamaalia erän loppuun ja Josba joutui kohtuuttomasti kuormittamaan avainmiehiään. Jäähy oli selkeä kulminaatiopiste pelissä ja olennaisesti vaikutti ottelun kulkuun.

Jäähyn aikana Josban peli sekosi eikä enää oikein päässyt missään vaiheessa peliin kiinni. Peliin mukaan pääsyä ei ainakaan helpottanut epäselvä vihellyslinja, jossa kukaan ei oikein tuntunut tietävän, kuinka saa pelata. Joka tapauksessa KooVee oli viimeiset kaksi erää Josbaa parempi tehden loppulukemiksi 10-2. Kukaan Josbasta ei päässyt ottelussa omalle tasolleen, joten lopulta kaikki tuntuivat odottavan vain loppusummeria.

KooVeelta väläytteli osaamistaan maalivahti Järviö sekä Aapo Mutanen, Josban juniorityön lahja Tampereelle. Josbasta kannattanee mainita huoltajan tontilla vieraillut Mikael Ahponen.

Ensi perjantaina Josba kohtaa vielä runkosarjan viimeisessä pelissä SSV:n ja silloin nähdään, mikä on Josban lopullinen sijoitus. Teoriassa on mahdollisuus, pelien mentyä erikoisesti ristiin, vielä selvitä ilman karsintoja, mutta pahimmassa tapauksessa Josba voi jopa pudota suoraan sarjasta, mikäli koetaan murskatappio Helsingissä, OLS voittaa Loviisan vieraissa ja Ilves kukistaa suurinumeroisesti KrP:n.