Josba hallitsi Porissa, Karhut teki maalit

Josba hallitsi Porin Karhuja vastaan samalla tavalla kuin lauantaina kotona Steelersiä vastaan, mutta maalinteko oli taas myrkkyä. Erityisesti kolmannessa erässä Karhut oli kontallaan joensuulaisten vauhdissa, mutta momentum jäi käyttämättä.

– Taas oltiin kuskin paikalla. Onnistuttiin luomaan paljon laadukkaita maalitekopaikkoja, mutta niistä ei saada palloa sisään, harmitteli päävalmentaja Antti Ruokonen.

Josba on Divarissa pystynyt hallitsemaan käytännössä kaikkia pelaamiaan pelejä, mutta hävinnyt huonolla viimeistelyllä kolme kertaa.

– Pitkällä tähtäimellä on helpompi nousta voittajaksi, jos hallitsee pelejä kuin että voittaa esimerkisi vastaiskumaaleilla ja on kontallaan valtaosan pelistä, Ruokonen lohduttaa joukkuettaan.

Huolestuttavampaa päävalmentajan mielestä olisi jos joukkue ei pystyisi luomaan hyviä tilanteita.

Karhut hyödynsi sunnuntaina harvat maalipaikkansa ja voitti 5-2 (2-1,2-0,1-1).

Josban ylivoima oli Porissa heikkoa. Neljästä ylivoimasta ja yhdestä rankkarista saaliina oli yksi maali.

– Ylivoimaan tehdään muutoksia. Nyt pallo otetaan turhaan haltuun, pitää vetää syötöistä. Lisäksi meiltä puuttuu nyt sellainen viimeinen halu, kiima niihin ratkaisuihin, Ruokonen pohti.

Josban maaleista vastasivat Eetu Sorvali ja Veeti Naakka. Samu Juvonen saalisti yhden syöttöpisteen.

Tuomas Tokila pelasi maalissa hyvin ja torjui 23 kertaa. Josban hallinnasta kertoo sekin, että Karhujen maalivahdille kertyi 28 torjuntaa.

Ruokosen mukaan Josban tavoitteena oli marraskuun peliputken viidestä ottelusta kuusi pistettä.

– Se on edelleen mahdollista, mutta nyt pitää ruveta tekemään maaleja.

Josballa on seuraavaksi peräti kolme kotiottelua jonossa. Tulevana viikonloppuna Areenalle saapuvat Pirpi Pirkkalasta ja Liminka. Kahden viikon kuluttua Josba kohtaa kotona Erän jo toistamiseen runkosarjassa.