Josba hallitsee, laukaus jumittaa

Havula pujottelee vastustajien välistä. Kuva: Tuomo Kallonen, TKFotografi.

Runkosarjasta on pelattu noin neljännes ja Josballa on kuudesta ottelusta kasassa kaksi kolmen pisteen voittoa ja neljä tappiota. Kahdesti on taivuttu vain maalilla. Joukkue keskittyy nyt vajaan pari viikkoa luottavaisena harjoitteluun.

  • Me ei olla pelillisesti jäljessä, päinvastoin olemme hallinneet kaikkia otteluita paria, kolmea erää lukuun ottamatta, valmennus summaa alkukautta.

Joukkueessa katsotaan, että tässä vaiheessa kautta ollaan pelin kehityksessä jopa edellä aikaisempia divarivuosia. Pisteet ovat jääneet piippuun heikon viimeistelyn johdosta. Se ei ole Josballe aivan uusi vaiva.

  • Vastustajat ovat olleet maalinteossa ajoittain valovuoden meitä edellä, kapteeni Juho Väisänen myöntää.

Esimerkiksi M-Teamia vastaan Josballa oli 65 vetoa. Niistä valtaosa meni peittoon tai ohi, maaliin saakka etsiytyi vain neljä reikäpalloa.

  • Kyllä on poikia taas koeteltu. Nyt pieni huili peleistä ja palataan voittojen tielle, Väiski tsemppaa.

Viimeistelyä on harjoiteltu, mutta moni pelaaja sanoo, että se tulee rentouden kautta enemmän luuytimestä, jos tulee.

  • Jos jokainen tekee hommat harjoituksissa täysillä alkulämmöistä alkaen, niin laukaus kehittyy ja viimeistelytaidon pitäisi siirtyä myös pelikentälle, pohtii tällä kaudella kapteenistoon noussut Tatu Havula.

Havula on pelannut joukkueen tehokkaimmassa ketjussa ja syöttänyt nipun maaleja Lauri Piiroselle, joka johtaa joukkueen pistepörssiä kahdeksalla maalilla.

  • Laurin kanssa löydetään hyvin toisemme. Se on yleensä vapaana niin sille on ihan kiva syötellä hyökkäyspäässä, Tatu virnuilee.
  • Omaan peliin en ole vielä täysin tyytyväinen, mutta ketjuna on pelattu hyvin ja saatu maalejakin tehtyä. Vielä on paljon parannettavaa sekä itsellä että viisikolla.

Varakapteeni ei ole huolissaan joukkueen pistesaldosta.

  • Vaikka on hävitty kuudesta ottelusta neljä, ne ei ole olleet huonoja pelejä.  Kaikki ovat olleet voitettavissa. Paljon on pelejä jäljellä ja voitettavana.

Havula myöntää, että kutsu kapteenistoon tuli yllätyksenä. Tehtävä on kuitenkin mieluinen. Vastuuta on jo tullut esimerkiksi alkulämmöillä.

  • Ihan siisti homma.