Josba haki lahjat Loviisasta

Elias Ikonen kuritti Loviisaa kolmella maalilla. Kuva harjoituksista.

Syykauden viimeinen vieraspeli tuotti Josballe makeat kolme pinnaa Loviisasta maalein 7-6 (3-0,2-3,2-3).

  • Kypsää pallollista peliä joukkueelta varsinkin päätöserän viimeisellä kympillä. Kontrolli pysyi hyvin. Juoksutettiin vastustajaa ja pelattiin vahvaa alivoimaa, tiivisti peliä tänään johtanut valmentaja Jouni Juurela.

Josba sai otteluun vahvan pihtiotteen, kun se meni 3-0 johtoon jo yhdeksässä minuutissa. Loviisan Tor joutui turvautumaan aikalisään.

  • Tor hyökkäsi innokkaasti ja me päästiin puhkomaan heidän pelinsä pitkillä syötöillä, Juurela arvioi avausminuutteja.

Toisessa erässä isännät nostivat karvausta ja Josba oli ajoittain ongelmissa oman pelin kanssa. Tor tuli lähes tasoihin, mutta toiselle erätauolle mentiin Josban johtaessa 5-3.

Kolmannessa joensuulaiset näyttivät jo karkaavan omille teilleen tilanteessa 7-3. Sitten meni jännäksi.

  • Useamman maalin johto meinasi karata käsistä osittain huonon tuurinkin takia, varakapteeni Aleksi Matikainen huomautti, ja tarkoitti kolmannessa erässä pompusta syntynyttä omaa maalia.

Loviisa tuli lopulta maalin päähän, mutta kiri pysähtyi siihen. Josballa oli mahdollisuus niitata peli viimeisellä minuutilla rankkarista, mutta se ei nyt onnistunut.

Kapteeni Juho Väisänen kehui vuolaasti joukkuettaan. Josba sai jalkeille vain 14 kenttäpelaajaa. Koko ottelu pyöritettiin kahdella pakkiparilla.

  • Kauhea taistelu kolmannessa erässä ja saatiin pinnat mukaan. Ikonen oli tänään pysäyttämätön ja piti vastustajia pilkkanaan. Huurrekorpi oli maalilla iso palanen tätä voittoa, Väisänen summasi illan.

Josban alivoima oli rautaa. Joukkue oli neljä kertaa jäähyllä ja pahimmillaan Tor sai kahden miehen ylivoiman. Yhtään takaiskumaalia ei syntynyt.

  • Jäähyjen sävyttämä ottelu mistä ansaittiin voitto joukkueena, Matikainen huomautti.

Jouni Juurela näki, että kokenut kaarti ohjasi hyvin omia viisikoitaan.

  • Nämä yhteiset kokemukset ja onnistumiset erityisesti päätöserässä ovat joukkueelle arvokkaita.

Josban tehopyssy oli Elias Ikonen (3+0) kolmella maalilla. Kolmeen tehopisteeseen pääsi myös Jesse Reijonen (2+1).

Muut maalintekijät olivat Juho Väisänen (1+0) ja Tatu Havula (1+0). Syöttöpisteen hankkivat Santtu Siponen, Henrik Kinnunen, Jere Kaartinen, Eetu Kuittinen, Teemu Kummunmäki ja Jesse Huurrekorpi, jolle kertyi lisäksi 12 torjuntaa.

Sunnuntaina Josba kohtaa syyskauden viimeisessä pelissä kotona Areenalla KooVeen kello 16 alkaen.