D1 peleillä kotiturnauksessa 9.2

Vastaan asettui Kuopion Welhoista Flames ja Akatemia. Tiedossa oli, että pelit pelataan vajaalla porukalla kun sairaana oli muutamia kavereita.

Ensimäinen peli oli Flamesia vastan ja alkoi Josban osalta vauhdikkaasti. Ensimmäisten viiden minuutin jälkeen taululla oli 5-0 Josballe Tämä neljän viiden maalin johto on näköjään ollut se meidän ”kipupiste” koko kauden ja takin napit yleensä ikävä kyllä avautuvat vieläkin turhan helposti. Seuraavaan viiteen minuuttiin sai vain vastustaja maalin. Onneksi porukka heräsi uudelleen pelaamaan ja ensimmäinen erä päättyikin 10-2.

Näinhän se taas näytti, että näinkö emme pääse pelaamaan täyttä peliaikaa kun taululla komeili tuollaiset lukemat. Toisin kävi kun toinen erä hävittiin sitten 2-1, kun piti niitä paidan nappeja alkaa etsimään pelikentältä ja vaihtoaitiosta. Toisessa erässä sai myös meidän uusi veskari ensimmäisen tulikasteensa, jolla vasta muutamia harkkoja alla, kun hänet otettiin kesken pelin tuuraamaan pelin aloittanutta veskaria. Hyvin meni ja jatkossa on hyvä, että meillä on toinenkin pelaava maalivahti.

Kolmannessa erässä tehtiin sitten vuoron perään maaleja ja erän loppu olikin jäähyjen sävyttämä. Meillä loukkaantui kaksi kaveria, joista toiselta jäi sitten jälkimmäinen pelikin pelaamatta loukkaantumisesta johtuen (selkään kohdistunut taklaus molemmissa tapauksissa). Päästiin toisen tilanteen johdosta yrittämään rankkaria, siinä tällä kertaa onnistumatta, sekä molemmat tekivät av maalit pelissä. Ylivoimalla viiden minuutin jäähyn ollessa tehtiin kaksi maalia ja koko pelissä lisäksi kolme maalia viiden ylivoima kakkosen aikana. Vaikka YV- näyttääkin tahmealta ja tilanteita ei ole harjoiteltu, niin tässä pelissä kuitenkin onnistuttiin niissä hyvin.

Welhot Flames-Josba (2-10, 2-1,4-5)

Toisessa pelissä vastaan asettui Welhot Akatemia, jota vieläkin vajaa miehisemmin lähdettiin haastamaan, kun edellisen pelin loukkaantumisten lisäksi vielä yksi kaveri lähti reissuun oli kuuden miehen vajaus porukassa. Tästäkin syystä lähdettiin hyvin passiiviseen ja meille vieraaseen pelitapaan sekä lisäksi siksi, että edellisestä pelistä oli vain tunti huilia välissä.

Pelin alku näyttikin hyvältä ja kaveri piti kuitenkin suurimman osan palloa, kuten näin ajattelimmekin. Vajaan neljän minuutin jälkeen iskettiin ensimmäisen kerran hyvästä vastaiskusta. Ennen seitsemää minuuttia kaveri tuli tasoihin, joka kuitattiin heti minuutin päästä ensimmäisen erän päättyessä meille 2-1.

Toisen erän kolmannella minuutilla saatiin rankkari, joka hyvän suorituksen jälkeen meni maaliin. Welhojen 3-2 kavennus tuli minuutin päästä sekä tasoitus juuri ennen toisen erän päättymistä tilanteeksi 3-3.

Kolmannen erän kolmannella minuutilla Welhot meni ensimmäisen kerran 3-4 johtoon ja peli maalipaikkojen suuhteen oli vielä tasainen. Sitten alkoi se kuuluista musta hetki kun peliä oli jäljellä 2:40, teki kaveri 25 sekunnissa kaksi maalia ja siitä ei sitten näköjään henkisesti enää toivuttu. Kaveri viimeisteli vielä kaksi maalia 9 sekuntia ja yksi sekunti ennen pelin loppua.

Todella hyvä ottelu sarjakärkeä vastaan, viimeistä kahta ja puolta minuuttia lukuunottamatta. Pelattiin siihen asti viisaasti ja sovitusti, mutta passivoiduttiin lopussa aivan liikaa, joista 5-3 ja 6-3 maalit tulivat. Loput kaksi maalia olivatkin kosmetiikkaa…

Josba-Welhot Akatemia (2-1, 1-2, 0-5)

Kovasti harjoitellen mennään Kuopion Ahtisaaren koulua kohti eli jatkosarjaa jäljellä on vielä neljä peliä, joissa päästään haastamaan kerran sarjakärki Akatemia ja pisteen edellä oleva Leba sekä lisäksi kerran Welhot Nilsiä ja Flames. Seuraavan turnauksen keskinäisen pelin voitto voi ratkaista jatkosarjan toisen sijan Leban kanssa, jos muuten ei ristiin pelit vielä mene.