D1 peleillä Joroisissa 17.11.2012

Joroisten urheiluhalli oli meille uusi kokemus. Tiedossa oli tähän asti pienin kenttä ja alustana parketti, joka osoittautui vielä normaalia liukkaammaksi.

Ennakkoon kauden haastavimmat pelit tähän mennessä olivat tiedossa ja heti ensimmäisenä vastaan asettui Welhot Akatemia, jossa pelaa Kuopion ja sen lähiympäristön parhaimmat 99 ikäiset pelaajat.

Peli lähti meiltä vauhdikkaasti kun ajassa 0:57 siirryimme johtoon, mutta sen jälkeen ajassa 8:09-8:48 Welhot onnistuivat helpohkosti reilun minuutin sisällä kolmesti. Siihen otetun aikalisän päälle ottelu tasoittui ja vastustaja heitti pelinsä passiiviseksi, mutta iski pallon menetyksistä toisessa erässä kertaalleen ennen meidän kavennusta ja toisen erän päätyttyä vielä pariin otteeseen tilanteeksi 7-2. Kolmanteen erään vaihdettiin maalivahtia tarkoituksena herätellä vielä koko joukkuetta ja kolmas erä olikin tasaista vääntöä molempien onnistuessa kertaalleen pelin päättyessä 3-8 Welhoille.

Hieman paremmalla viimeistelyllä peli olisi ollut paljon tiukempi ja Welhojen ollessa kahdella kentällä pelissä, olisi meidän pitänyt päästä hyödyntämään enemmän aktiivista peliä. Kentän lyhyys ja parketin pölyisyys ei varmasti auttanut kumpaakaan porukkaa. Peli oli kuitenkin suurimmalta osaltaan tiukkaa vääntöä ja tällä kertaa Welhot saivat hieman helppoja maaleja puolesta kentästäkin sekä hyvistä riistoista.

Yksi ikävä piirre sattui kun Welhojen hyvin koko pelin pelannut pelaaja (4+1) huitaisi nyrkillä/kyynärpäällään meidän puolustajaa, josta meille meinasi vielä tulla jäähy kun kaveri ei pystynyt mailaansa vaihtoaitioon ottamaan ja siitä alkoikin ”Savolaisten markkinat” pieneksi toviksi vastustajan valmentajien keskustellessa tuomareiden kanssa, jossa olennainen asia eli vastustajan pelaajan rike unohtui tai jäi tuomareilta näkemättä täysin.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Welhot Flames eli edellisen porukan ”pikkuveli” ja peliin valmistauduttiin edellisen pelin tuloksesta huolimatta ”rinta rottingilla”. Ensimmäinen erä vietiinkin selvästi 6-2, vaikka erässä sattui todella ikäviä selkäänajoja kolmesti, joihin tuomareiden pitäisi puuttua vieläkin tiukemmin, kuin kahden minuutin jäähyllä. Pari maaleista syntyi ylivoimalla. Seuraavat kaksi erää tasoittuivat tuloksellisesti vaikkakin peli olikin pääsääntöisesti Welhojen alueella, lopputuloksen ollessa 8-3 Josballe.

Nämä tiukat pelit ovatkin tämän sarjan suola ja on hienoa, että meillä on sarjassa noin kova joukkue kuten Welhot Akatemia on. Odotamme innolla tulevia kohtaamisia.

Seuraava turnaus onkin kotiturnauksemme ”Rantakylä Gardenissa”, jossa vastaan asettuu paikallisvastustaja Leba ja RT Siilinjärveltä. Tervetuloa osallistumaan ja kannustamaan!