C2-99 otti kotiturnauksessa piikkipaikan vuotta vanhempien aluesarjassa!

Joulutauon ja heikon harjoitustilanteen jälkeen lähdetti kahden pirteän harjoituksen vauhdittamana kohtaamaan Lieksan Into ja Juuan Coach Team.

Ensimmäisessä ottelussa Lieksan Intoa vastaan lähdettiin ”revanssi” mielellä parantamaan edellisen ottelun 5-5 tasuritulosta parempaan suuntaan. Ensimäinen erä oli hermostunutta peliä ja meidän alun 1-0 johdosta huolimatta. Paikkoja oli taas vaikka muille jakaa, mutta viimeistely hieman malttia. Into sai rankkarinkin puolessa välissä peliä, mutta maalivahdin loistotorjunta pelasti tilanteen.

Toinen erä lähti meiltä vieläkin pirteämmin ja oltiin käytännössä lähes koko erä vastustajan päädyssä ja puolen minuutin jälkeen tuli siirryttiinkin 2-1 johtoon. Paikkoja, paikkoja ja paikkoja, niitä riitti, mutta viimeistely ontui pahemman kerran. Vedettiin muutamia kertoja tyhjistä ohi, joka olisi voinut kääntää pelin suunnan täysin. Kaveri saikin pallon kertaalleen maaliin, mutta pelaaja teki sen maalivahdin alueelta. Puolessa välin erää kaveri tuli jo tasoihin, vaikka paikkoja ei heillä juuri ollut. Veto tuli roikkuna puolesta kentästä ja kimposi veskarin käsistä vähän vahingossa yli pään maaliin. Tästä kuitenkin toivuttiin ja minuutin päästä teimme kaksi maalia peräkkäisissä vaihdoissa. Peli tuntui olevan täysin meidän käsissä, mutta 40 sekuntia ennen loppua Into teki taas maalin heidän pelaajan ollessa jälleen kerran maalintekotilanteessa selkeästi meidän maalivahdin alueella. Tällä kertaa maali hyväksyttiin, joten toinen erä päättyi 4-3 lukemissa.

Kolmannessa erässä meillä oli lukuisia paikkoja, mutta tehottomuus jatku. Kaveri tuli sitten tasoihin kolme minuuttia ennen pelin loppua. Vaikka saatiin yv-vielä vajaaksi viimeiseksi minuutiksi, emme sitä kyenneet hyödyntämään. Lukuisista ja erinomaisista maalipaikoista huolimatta peli päättyi tasalukemiin 4-4. Revanssista tuli deja vu ilmiö, mutta tässä pelissä avoimia paikkoja oli aivan eri tavalla tarjolla verrattuna ensimmäiseen kohtaamiseen.

Lieksan Into- JOSBA 4-4 (1-1, 2-3, 1-0)

Toisessa ottelussa vastaan asettuin Juuan Coach Team. Pelin ensimmäinen erä jatkui täysin samallaa tavalla kun edellisessä pelissä eli peliä hallittiin, mutta ei lukuisista paikoista saatu kuin yksi maali erän päättyessä 1-0. Erätauolla pyydettiin vieläkin malttia maalintekotilanteisiin ja hyvää liikettä . Sitä alkoi vähittäin jo näkyä vaikkakin vuoronperään tehtiin kaverin kanssa maalejä erän päättyessä 4-2 johdossa.

Vastustajan pelatessa kahdella ketjulla meidän mielestä ylipitkiä vaihtoja, lisättiin meidän vaihtojen tempoa ja pyrittiin juoksuttamaan kaveri väsyksiin jo toisen erän aikana. Kolmannen erän alun jaksoi kaveri vielä kyydissä, mutta sitten alkoi näyttävien kuvioiden ja maalien sarja, joka väläyksittäin näkyi jo aiemmista eristä. Tasaisin välein paukutettiin maaleja ja kolmas erä vietiinkin viisi nolla.

JOSBA-Coach Team 2-9 (1-0, 3-2, 5-0)

Kokonaisuutena peli oli ajoittain upeatakin katseltavaa ja hieman paremmalla viimeistelyllä olisi pitänyt kolmen pisteen sijasta ottaa neljä pinnaa. Kiitoksia kaikille talkoolaisille ja muille joukkueille hyvistä peleistä.
Tässä sarjassa jatketaan nyt yksin piikkipaikalla ja lähdetään hyvillä mielin pelaamaan oman ikäluokan pelejä viikon päästä Varkauteen, jossa onkin tärkeimmät pelit tulossa alkusarjassa, jota johdamme myös yksin Leban joutuessa pelaamaan vielä uusinta pelin Hupan kanssa jälkimmäisen protestista johtuen.

Alla vielä tänään pelatut pelit ja sarjan tilanne. Tätä 98 aluesarjaa jatketaan sitten kahden viikon päästä Kuopiossa, joten pelejä Ysiyseillä riittää tammikuussa yllin kyllin. Huomenna sitä jouluista kinkkua vielä sulatellaa harkkapelillä SBH: vitosdivari porukkaa vastaan.