C2-99 alkusarjan viimeisillä peleillä Varkaudessa sunnuntaina 19.1

Kuten aiemmassa ”otteluennakossa” kirjoitettiin, tiukoista väännöistä oli odotuksia.

Pojat laskivat jo pisteitä millä ylempään jatkosarjaan mentäisiin ja tämä taisi näkyä myös ensimmäisessä pelissä.
Sillä yksi piste olisi riittänyt kahdesta ottelusta jatkopaikkaan. Lisäksi Hupa pelasi ensimmäisessä ottelussa Welhoja vastaan tasapelin, joka laittoi heidät huonoon asemaan jatkoa ajatellen. Hupalla kuitenkin loput pelit voittaessa (josba ja Leba uusintaottelu) oli mahdollisuudet jatkoon.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui tuttu pelimatkakumppani Leba. Peliin lähdettiin laiskanlaisesti ja varmistelevasti, eikä karvaus tuottanut toivottua tulosta. Peli oli temmoltaan tunnusteleva molemmin puolin ja maalipaikat olivat näennäisiä. Ensimmäinen maali tuli Leballe, kun hyökkäys ajautui maalimme taakse ja heidän hyökkääjän yritettyä vanhan aikaista pallo kimpoili suoraan takatolpalle tulleelle Leban pelaajalle jolla oli helppo työ siirtää Leba 1-0 johtoo erän puolivälissä. Leba pelasikin alusta lähtien todella pirteästi edelliseen kohtaamiseen verrattuna.

Toisen erän alussa saimme erikoisen mahdollisuuden Leban saadessa kaksi jäähyä yhtäaikaa. Tilaisuus jätettiin käyttämättä ja tuloksena 5-3 yv:stä oli nolla laukausta maalia kohti. YV peliä emme ole harjoitelleet, mutta ehkäpä tulevaisuudessa joitain asioita pitäisi käydä läpi.Tasoitus saatiin aikaiseksi muutaman paikan jälkeen toisen erän puolivälissä. Leban johtomaali tuli hyvän yksilösuorituksen ja meidän löysän pakkipelaamisen jälkeen hyvällä kääntölaukauksella. Tekijä taisi olla nimestä päätellen ”Lötjönen” ;). Toinen erä päättyi Leban johto lukemiin 2-1.

Kolmannen erän alkupuolella saimme heppoisen jäähyn ja vajaa minuutti yv:tä leba sai päivän onnenkantamoisen, kun poikittaisyötöksi tarkoitettu pallo kimposi suoraan ”hyvällä ohjauksella” meidän pakin lavasta maaliin. 3-1 tilanteesta huolimatta pelin painopiste alkoi kääntyä yhä enemmän leban päätyyn ja saimmekin hyviä paikkoja ja kolme tolppaa/ylärimaa aikaiseksi pääsemättä lähemmäksi maalia. Vajaa minuutti ennen loppua otettiin sitten aika turha jäähy, johon katkesi meidän hyvä yrittäminen. Ottelussa molemmat joukkueet kolisuttelivat maalirautoja muutamia kertoja joten vähämaaliseksi jäänyt ottelu olisi voinut päättyä erilaisiin lukemiin puolin ja toisin.

Leba-JOSBA 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Toinen ottelu oli meille sitten ns. kuoleman ottelu. Aiemmin voitot olivat tasan 1-1 ja viime kerrallakin olimme vaikeuksissa Hupan energisten kavereiden karvauksessa. Tähän harjoiteltiin sitten edellinen viikko, miten sieltä paineen alta tullaan pois. Siinä onnistuttiinkin sitten oikein ”olan takaa”. Pojat tekivät ennen ottelua itsenäisesti alkulämmöt joka näytti jo hyvältä ja alkuhuudolla, normaalista poiketen ajattelin käydä poikia tsemppaamassa ennen huutoa. Kuulin poikien luokse mennessä lauseen ”nyt annetaan jätkät sata prossaa peliin”, ajattelin silloin, että joudan jo tästä penkin luokse takaisin ennen poikien huutoa 🙂

Ottelun alku lähti vielä tunnustellessa, mutta paikkoja meillä oli jo heti alkajaiseksi. Erän puolivälissä Hupa saikin ”räkämaalin”, mutta se ei poikia lannistanut. Kolme minuuttia maalista alkoi paikkoja tulla lähes joka hyökkäyksellä, kun tehtiin töitä kuten edellisellä viikolla harjoiteltiin. Kova karvaus purettiin kerta toisensa jälkeen ja tehtiin maaleja minuutin välein lähes joka vaihdossa erän päättyessä 4-1.

Toisessa erässä jatkettiin samoissa merkeissä, meidän onnistumatta viimeistelyssä kuitenkaan niin hyvin erän päättyessä 2-0 tilanteeseen 6-1.

Kolmas erä olikin pelailua meidän tehdessä kolmen pelatun minuutin jälkeen ensin 7-1 maalin ja Hupan kaventaessa paria minuuttia myöhemmin 7-2 tilanteeseen, jotka olivat ottelun loppulukemat.

JOSBA-Hupa 7-2 (4-1, 2-0, 1-1)

Näin ollen Hupan mahdollisuudet ylemmästä jatkosarjasta karisivat sen pelin myötä. Näinköhän juoksutettiin Hupan poikia pallon perässä meidän pelissä, kun sarjan joukkueiden välillä keskustelua herättänyt protestin kautta pelattu uusintaottelu ei näin ollen herättänyt Leba-Hupa välille suurempia tunteita vaan Leba vei ottelun 6-1 ja sai helpot pisteet alkusarjan voittoon.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa Ylempään jatkosarjaan ja päästä vielä kertaalleen Leban kanssa yhteisreissulle Lahteen. Kiitokset jo nyt hyvästä yhteistyöstä Leba 99 porukalle.

Ensimmäinen turnaus on 2.2 Lahdessa ja kotiturnaus Kaksi otteluista on mahdollista pelata Leban kanssa keskenään. Siinä on meillä sitten revanssin paikka, joten luulen, että pojat ovat silloin liikkeellä ”hupa peli” asenteella, joten haastetta Leban kavereille on luvassa.

Alla vielä tulevat turnauspäivät, jossa osa ”lähi” otteluista pelataan joukkueiden kesken sovitusti ilman erinäistä turnausta, jos joukkueet siitä sopimukseen pääsevät. Luulen, että Leban kanssa saamme sovittua omat paikallispelimme, että saadaan kotijoukoille näyttää pelaamisen mallia. Toivotaan myös tulevaan kotiturnaukseemme suuria kannustusjoukkoja, jossa Josballe löytyy yleisöstä se ”kuudes” pelaaja. Tervetuloa!!!

Nro Pvm Kello Sarja Kotijoukkue Vierasjoukkue Pelipaikka Paikkakunta
1 02.02.2014 12:00 PC2-YJS Josba J PHSB Salpausselkähalli Lahti
2 02.02.2014 13:00 PC2-YJS LeBa-96 KoRe Salpausselkähalli Lahti
3 02.02.2014 15:00 PC2-YJS KoRe Josba J Salpausselkähalli Lahti
4 02.02.2014 16:00 PC2-YJS PHSB LeBa-96 Salpausselkähalli Lahti

5 15.02.2014 13:00 PC2-YJS Josba J KoRe IS-liikuntakeskus Joensuu
6 15.02.2014 14:00 PC2-YJS LeBa-96 PHSB IS-liikuntakeskus Joensuu
7 15.02.2014 16:00 PC2-YJS KoRe LeBa-96 IS-liikuntakeskus Joensuu
8 15.02.2014 17:00 PC2-YJS PHSB Josba J IS-liikuntakeskus Joensuu

9 PC2-YJS Josba J LeBa-96

10 PC2-YJS LeBa-96 Josba J

11 PC2-YJS PHSB KoRe

12 PC2-YJS KoRe PHSB