Josba C1 1.Divarikauden aloitus Kuopio-hallilla 24.9.2016.

Ensimmäisessä Josban valtakunnallisen Divarin pelissä vastaan asettui Kuopion Welhot. Welhojen matka Divariin ei ollut ihan helpoin, SM- karsintojen ensimmäisessä vaiheessa Oilers Ng oli vielä liian kova vastus, ja toisella kierroksella Welhot kärsivät kahdessa ensimmäisessä ottelussaan 1-5 tappiot SB Vantaata ja Josbaa vastaan. Kuitenkin suurinumeroinen 10-2 voitto Erästä varmisti Welhoille paikan Divariin. Ensimmäiseen otteluun lähtiessä oli hyvin tiedossa Welhojen hieno nousu maalin päähän Oilersia vastaan sekä juurikin se, että pelipäälle päästessään ja hurmoksen saavuttaessaan Welhot osaavat kyllä pelata ja saavat maalihanansa auki.

Josba voitti kaksi kertaa oman lohkonsa, kuten Divarijoukkueista myös Ponovo ja Happee. Kuitenkin kaksi kertaa pelatut karsintaottelut tuottivat tappiot OLS:aa ja Nurmon Jymyä vastaan. Divaripaikan Josba saavutti kuitenkin selvästi, mikä oli joukkueelta erinomainen suoritus.

Ottelun ensimmäinen erä oli Josbalta hermostunutta peliä, eikä omaa peliä saatu oikein mitenkään käyntiin. Kuitenkin ajassa 04.28 Jere Mäki avasi Josban maalihanat ja teki historiallisen ensimmäisen maalin C1 Divarissa Jarkko Levän tarjoilusta. Kolme minuuttia myöhemmin Welhot tasoittivat kun Josba puolusti luvattoman löysästi omaa maalinedustaansa. Pelikellon näyttäessä 11.26 Artturi Vänskä siirsi upealla maalilla Josban jälleen johtoon, syöttäjänä jälleen Jarkko Levä. Maalia edelsi Onnin armottoman kova työntekeminen ja karvaus omalla kenttäpuoliskolla. Johtoasemaa kesti peräti 36 sekuntia, kun keskusta aukesi jälleen luvattoman helposti ja Welhot pääsivät täysin vapaasti tinttaamaan tasoituksen parhaasta sektorista. Erän loppuun Josba joutui vielä alivoimalle ja viisi sekuntia ennen erän loppua Welhot siirtyivät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon.
Divarin ottelut kestävät 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa, 12 minuutin erätauoilla. Ensimmäisellä erätauolla kerrattiin oman pelin keskeiset asiat ja muistuteltiin mieliin omaa tekemisen tasoa ja henkilökohtaista vastuuta. Lieneekö johtunut ensimmäisen pelin jännityksestä, mutta luvattoman paljon ensimmäiseen erään sattui henkilökohtaisia virheitä ja liian helppoja pallon menetyksiä.

Toisen erän alkuun Josba sai ylivoiman, jota ehti vanheta vain yhdeksän sekuntia kun Tommi Naumanen paukautti hirmuvedolla pallon Welhomaaliin Eelis Karhapään syötöstä. Rasmus Virkkunen siirsi Josban neljä-kolme johtoon hienolla kantilla keskialueelta, Simo Harisen syötöstä. Ajassa 32.03, yhdeksäntoista sekunnin ylivoiman jälkeen jälleen kerran Tommi väläytti upeaa laukaustaan ja siirsi Josban 5-3 johtoon, Veeti Kärjen tarjoilusta. Tässä vaiheessa tuli tunne siitä, että oma peli alkaisi rullaamaan, mutta Welhot olivat tiukasti eri mieltä. Seuraavan kolmen minuutin aikana Welhot tulivat tasoihin, lähinnä viisikon välisten etäisyyksien venähdettyä liian pitkiksi, liian innokkaan hyökkäyspelaamisen johdosta. Toiselle
erätauolle siis jännittävästi 5-5 tasatilanteessa.

Kolmannen erän alkuun Josba sai jälleen ylivoiman ja Tommi täydensi päivän saldonsa hattutemppuun ylivoimalla, Veetin syötöstä. 49.28 Welhojen pelaaja oli meidän maalivahdin alueellamme ja taistelutilanteessa kaatui maahan kaataen maalin. Tuomiona tästä oli Welhoille lähivapari, jonka he loistavalla tavalla hyödynsivätkin ja löysivät muurista aukon. Jälleen kerran peli tasatilanteessa 6-6. Tästä 32 sekuntia ja Eelis Karhapää teki ottelun voittomaalin, tällä kertaa Tommi oli syöttäjänä. Tästä alkoikin armoton taistelu kauden ensimmäisen ottelun voitosta. Welhot käyttivät aikalisänsä ajassa 56.22, mutta eivät saaneet kuitenkaan painettua peliä Josban päätyyn. Minuutti ja kolmekymmentä seitsemän sekuntia ennen loppuvihellystä Josba sai vielä jäähyn laidassa tapahtuneen taistelutilanteen johdosta. Tämän myötä ottelun loppu oli todellista jännitysnäytelmää. Samassa ajassa otettu Josban aikalisä antoi alivoimamiehille hieman lisää lepoa ja voimia ottaa vastaan lopun Welho vyörytys. Tällä kertaa alivoima nelikko Onni, Veeti, Matti ja Eki pelasivat omalla tasollaan, ilman jännitystä ja paineita ja käytännössä mitätöivät Welhojen vaarallisen yv:n. Pojat pelasivat rohkeasti ja suojasivat palloa ja painoivat pelin väkisellä kulmiin. Aivan viime sekunneilla Nikon maagiset torjunnat maalilla turvasivat Josban johtoaseman ja lopulta helpottavan avausvoiton Divarin ensimmäisestä pelistä.

Kauden ensimmäisestä pelistä uumoiltiin vaikeaa ja sitä se todellakin oli. Josban oma peli alkoi näyttäytyä vasta kolmannessa erässä. Liian helpot omat virheet toivat Welhot monta kertaa mukaan peliin, varsinkin 5-3 johtoasemassa. Tosin täytyy todeta että Welhot ovat karsintojen jälkeen tehneet hyvää työtä treeneissä, tänään vastassa oli aivan erilainen Welho joukko kuin harjoituspeleissä tai karsinnoissa. Peli oli hyvä muistutus siitä, että huolellisuus pallon kanssa ja viisikkona pelaaminen ovat niitä avainasioita, joilla saamme oman pelimme omalle tasollemme. Tänään meillä oli loistava ylivoima, vaikka sitä ei erikseen ollakaan kovin paljon harjoiteltukaan. Alivoima toimi myös erittäin hyvin, varsinkin pelin lopussa vastuun kantajat löytyivät joukkueen sisältä. Tänään kaikki pelaajat saivat myös peliaikaa ja tuntuman Divarin vauhtiin. Kausi on siis avattu onnistuneesti ja tästä on hyvä jatkaa treeniviikkoa ja kohti ensiviikon lauantain kotipeliä Hatsinaa vastaan. Lauantaina peli on Areenalla ja alkaa 1.10. kello 12.30.

Kiitokset vieraspeliin tulleille kannustajille, kotijoukoissa jännittäneille sekä Welhoille hyvästä ottelusta!