Josba B alue joukkue Varkaudessa 24.10

Lähdettiin jälleen tiiviillä paketilla reissuun, jossa mv+7 pelaajaa 00-ikäisiä sekä kolme ysiysiä eli rosteri oli 1+10.

Matkustettiin Varkauteen sarjan kakkosena ja lähdettiin sieltä samalla sijalla. Tuo sija on äärimmäisen tärkeää pitää, että pääsee pelaamaan ylempää jatkosarjaa ja saa siten haastavampia pelejä vielä kevätkaudelle. Vastassa oli isäntäjoukkue Varta, joka vei pelin lopulta 2-7 ja Welhot Flames, joka voitettiin 7-5.

Ensimmäinen peli tiedettiin haastavaksi kohdatessa sarjaa johtava Varta, jossa pelaa kaksi Y-pelaajaa (v97 synt.) ja lähes koko loppuosa 98 ikäisiä ja heillä rosterissa täydet kolme kentällistä. Ensimmäinen erä tahkottiin tasa 1-1 tulokseen, jossa meillä laadukkaamilla laukauksilla olisi ollut mahdollista siirtyä jopa parin kolmen maalin johtoon. Kaveri pääsi yrittämään kertaalleen yv:llä siinä onnistumatta.

Toisessa erässä alkoi pelin ote kääntyä kovasti prässäävälle Vartalle. Tehtiin Yksi yv maali ja kaveri teki neljä enemmän, joista kolme tuli selkeistä virhesyötöistä tai merkkaus unohtui maalinedestä, vaikka näitä asioita painotettiin kovasti ennen peliä ja pelin aikana. Kaksi erää tahkottiin lukemissa 2-5 eikä peli näyttänyt vielä läheskään selvältä.

Kolmannessa erässä saatiin kyllä paikkamme kavennukselle, mutta pari heppoista jäähyä rikkoi meidän pelin pahasti, jolloin pieni rosteri korostui entisestään. Kaveri teki pari maalia, joista viimeisen viimeisellä minuutilla meidän nollaa vastaan.

Täytyy nostaa hattua meidän joukkueelle, kun kahta, jopa kolmea vuotta vanhempia vastaan väännettiin hyvä peli. Kuitenkin Vartan joukkueessa pelaa kolme kaveria noista heidän edustuksessa ja kyllä se täysin heidän varassa oli, kun seitsemästä maalista kuusi tuli kyseisten pelaajien syötöistä ja maaleista.

Josba B musta-Varta 2-7 (1-1, 1-4, 0-2)

Toisessa pelissä oli panosta sarjan kakkospaikasta, jota ei kuitenkaan ennen peliä tuotu sen enempää esille. Parilla ensimmäisellä minuutilla tehtiin vuoron perään maaleja Welhojen viedessä lopulta 3-2 ensimmäisen erän.

Toinen erätauko käytettiin täysin pelin tärkeyden esille tuomiseen ja pojat ottivatkin ryhtiliikkeen heti alkuvihellyksestä lähtien. Pelattiin aktiivisesti oikealla tavalla ja Welhot eivät päässeet juuri maalipaikoille, meidän voittaessa erä 2-4 lukemin, joista yhden kaveri teki yv:llä.

Kolmas erä pelattiin aikaan 34:20 asti hyvin, kunnes pelaajamme otti liian agressiivisesti vastustajaa laitajuoksussa, josta alkuun näyttivät kakkosta, mutta vastustajan valmentajan kovaäänisesti vaatiessa kääntyi 5+20 minuutin rangaistukseksi. Samalla erittäin heppoisin perustein kapteenimme sai vielä kakkosen, kun avasi tilanteessa suutaan. Viidellä kolmea vastaan lähdettiin tilanteessa 5-7 kohti pelin loppua. Av hoidettiinkin sitten erinomaisesti ja meillä oli jopa paremmat paikat ratkaista peli vaikka rosteri oheni entisestään yhden joutuessa pukukoppiin ja kahden pelaajan istuessa jäähyllä vitosta ja kakkosta.

Welhot Flames-Josba B musta 5-7 (3-2, 2-4, 0-1)

Pojat hoitivat lopulta tärkeät pisteet sarjan kakkospaikan vuoksi, josta on hyvä lähteä eteenpäin tulevia turnauksia kohti, jossa päävastustajamme näyttää olevan tällä erää Hupa. Ensimmäinen kierros takana ja jatkossa saamme laajuutta rosteriin, jolloin voimme pelata entistä aktiivisemmin ja varmasti haastaa jopa Varta tulevassa pelissä vieläkin paremmin. Ensimmäinen parkettipeli takana ja seuraava turnaus on taas haastavalla Ylä-Pyörön koululla 14.11, jolloin vastassa Hupa ja Lieksan Into.