B2 alempaan jatkosarjaan

Josba B2 pelasi Su 10.11. ratkaisevat alkusarjan pelinsä, Kuopion Studentialla.

Pelien panos oli joko ylempään tai alempaan jatkosarjaan meno.

Lähtökohta peleihin oli, että voitto VarTasta ja tasapeli Juankosken Pyrkivän kanssa olisivat vieneet Josban ylempään sarjaan. Kaikki oli siis omissa käsissä.

Ensin Josba kukisti selvästi Varkauden Tarmon 9-2 (1-0, 4-0, 4-2). Tältä osin käsikirjoitusta noudatettiin Josban kaavailujen mukaan.

Mutta tappio tiukassa väännössä Juankoskelle 4-5 (2-0, 1-3, 1-2) jätti josbalaiset ihmettelemään pallon pyöreyttä. Joskus voitetaan, toisinaan taas hävitään.

Tasoituskaan ei ollut viime sekunneilla kaukana, mutta jäi tällä kertaa tekemättä. Selitystä tappioon haettiin mm. liukkaasta pomppuparketista. Myös erittäin sallivaa tuomarilinjaa epäiltiin syyksi, sillä ainakin katsomossa arveltiin painimolskin olevan eri rakennuksessa. Tosiasia kuitenkin oli, että paikallisjoukkueet hyödynsivät nämä salibandya muistuttaneen pelin elementit joensuulaisia paremmin.

Ylempään sarjaan menivät päivän tulosten myötä molemmat kuopiolaisjoukkueet: VehVe (jolle hävisimme yhden erän) ja Welhot (jonka voitimme). Onnea molemmiille.

Josba B2 ottaa nyt viikon huilin harjoituksista. Sen jälkeen aletaan katsella, mitä alempi sarja tuo tullessaan. Ja mitä ylimääräisiä turnauksia/harjoitusotteluita mahdollisesti pelataan.

VT / JoJo (ja valmenataja JR)