Josba B SM- sarjakausi 2017- 2018

Keväällä 2017 00 ja 01 ikäluokat muodostivat Josban B- juniorijoukkueen, jolla oli vain ja ainoastaan yksi tavoite, pelata tulevalla kaudella valtakunnallista sarjaa. Joukkueen ryhmäytymiseen ja joukkuehenkeen kiinnitettiin huomiota heti alusta alkaen, ja tämä työ kantoikin hedelmää läpi pitkän kauden. Kesällä pelattu kesäliiga antoi pientä osviittaa siitä, missä joukkue on menossa. Moni varmaan muistaa ottelun Kasseja vastaan (4-0 eka erä meille), missä saimme mitata omaa tasoamme mm. Perttu Puskaa ja Henrik Kinnusta vastaan. Myös kesän harjoitusottelut kertoivat onnistuneesta harjoittelusta, tasapeli Happeen kanssa ja voitto Welhoista. Suunta oli oikea, mutta karsintapelien maailma on aivan oman laisensa, kaikessa raakuudessaan ja tunnelmassaan. Isoja otteluita.

Karsintojen ensimmäinen vaihe. Todella suvereeni voitto Ols:n kakkosjoukkueesta, 12-0. Mutta sitten selkeähkö tappio NST/ Voiman yhdistelmäjoukkueelle. Enemmän oli otettavissa, mutta vastustajan tähdet tekivät tarvittavat osumat ja käänsivät ottelun isännille. Karsinnan toinen vaihe olikin sitten Josban vahvaa esitystä alusta alkaen. Voitto Ilveksestä 12-1, sekä edellisen kauden  B  Suomen mestarista LaSB:sta 7-2. Seuraavana päivänä jännityksen tuoma maalin tappio Vantaalle, mutta viimeisessä ottelussa panoksena oli paikka auringossa eli SM- sarjassa, ja tuon ottelun Josba vei selkeästi Jokereita vastaan 8-4.

Josba B SM-sarjaan! Tämä oli joukkueen ja valmenuksen tavoite!

Ennakoissa (jotka kävivät keskustelupalstoilla todella kuumina) Josballe ennusteltiin pitkää ja synkkää kautta. Ensimmäinen ilon aihe oli ottelu kotona KooVeeta vastaan. Peli tasan varsinaisella peliajalla, mutta harmittavasti vastustaja teki voittomaalin jatkoajalla. Seuraavana päivänä toinen kova ottelu Nokian Krp:tä vastaan, josta niukka maalin tappio. Marraskuun alussa paistoi aurinko Rantakylässä, kun Josba nappaa kauden ensimmäisen voittonsa NST/Voimasta. Pari viikkoa tästä ja tuttu harjoitusvastustaja Happee kaatuu kotona 8-7. Toinen kohtaaminen KooVeen kanssa päättyi maalin tappioon, mutta esitys sai kehut myös KooVeen maajoukkutie valmentajalta, tiukkaa on ja kovaa hyvää vääntöä. Sitten mentiinkin helmikuulle saakka, kun Josba kävi hakemassa vierasvoiton OLS:sta selkein 4-11 numeroin. Kolme viimeistä ottelua olivat todella hyvää tekemistä. Ensin todella tiukka ottelu Scu:n kanssa. Seuraavana päivänä jumbo-finaalissa voitto Fosusta 2-5.

Ja kauden viimeinen ottelu. Siihen Josba lähti hyvässä flow:ssa ja voittopeli alla, ja niin vaan TPS Turusta sai todeta Josban paremmakseen pitkän kaavan mukaan, Josban voitto ratkesi vasta rankkareilla, selkeästi 2-0. Hieno kauden lopetus, kahden ottelun voittoputki! Kyllä niillä kelpasi lähteä kesälomille ja kebabille.

Kausi. Oliko se pitkä ja synkeä? Joskus kirjoittelin että niin että se, mikä määrittä sen, oliko ottelussa lopulta voitto vai tappio, liittyy siihen mikä on pukukoppiin ja bussiin tulemisen fiilis. Että sinne on hyvä tulla, meni miten meni. Seuraavan kerran sitten uudestaan. Tämän kauden Josba B oli Joukkue isolla J:llä. Kasvu sekä henkisesti että pelillisesti. Vaikeissakin paikoissa tekeminen keskittyi pelin kehittämiseen ja siinä kehittymiseen, penkillä juteltiin ja koko ajan keskityttiin oppimaan pelistä ja tekemään asiat vähän paremmin, ”liitte betre”. Jokainen peli pelattiin loppuun tyylillä ja omaan tekemiseen keskittyen. Juuri tämä tuottikin kauden loppuun huikean tason noston, jossa kausi voitiin lopettaa kahden ottelun voittoputkeen!

Aika kuvaava oli viimeiseltä vieras- pelireisulta palaaminen myöhään illalla. Tuplapelit alla ja kaikki väsyneitä. Silti sieltä bussista kuului:” harmi, kun kausi loppuu jo nyt, olisi tosi siistiä kun pelit vielä jatkuisivat.” Joukkueelta, joka on sarjataulukossa viimeisenä. Kysymys kuuluukin, mikä merkitys tällä on?
Pelaajat ottivat huikean harppauksen eteenpäin pelaamalla valtakunnan kovatasoisinta sarjaa. Sekä yksilötasolla että joukkuetasolla. Mikäli täällä Joensuun alueella (Pohjois-Karjalassa) halutaan jatkossa pelattavan ylimmillä sarjatasoilla, se edellyttää sen että juniorit saavat pelata valtakunnallista sarjaa ja kehittyä ja kasvaa kovimmalle tasolle. Se, että menestystä ei tällä kaudella sarjataulukon muodossa, tullut, on tois-arvoista. Pelaajat ovat ottaneet tämän kauden avulla jälleen yhden askeleen lähemmäksi unelmaa. Unelmaa, olla huipulla lajissa jota rakastaa. Jokainen pelaaja ansaitsi paikkansa tässä joukkueessa. Paljon nähtiin myös sitä työtä, mikä ei näy tilastoissa, mutta mikä mahdollisti joukkueen parhaan suorittamisen ottelusta toiseen, se näkymättömän työn tekeminen.

Bussista ei tällä kaudella iloa ja naurua puuttunut. Jokainen ottelu, niihin annettiin se paras, mitä sinä päivänä pystyimme esiin saamaan. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Kuten elämässä muutenkin, on parempia ja huonompia päiviä. On ollut etuoikeus saada olla osana tätä hienoa joukkuetta ja tarinaa, joka tämän kauden aikana on kirjoitettu ja pelattu historiaan. Josban B SM joukkueessa kaudella 2017- 2018 pelasivat:

1 Ruuskanen Jami (MV)
4 Vänskä Artturi
5 Virkkunen Rasmus
6 Heikkinen Ville
7 Siponen Santtu
10 Karhapää Eelis
11 Fredriksson Tuukka
12 Karvinen Matti
13 Ilanmaa Joona (MV)
14 Kettunen Niko (MV)
15 Karvinen Samu (C)
16 Pasanen Valtteri
17 Kärki Veeti
33 Oslanus Roope
79 Havula Tatu
85 Harinen Simo
88 Kantelinen Onni (A)
89 Turunen Tino (A)
99 Salomies Juuso

Joukkuetta kauden aikana tukivat:

K2
E. HARTIKAINEN OY
IVT Lämpöcenter
Taide & Kehys Mikart
Itä-Suomen Siivouspalvelu Oy
PP Autopalvelu
HT-liikenne
K-market Omppu

Kiitos ihanalle kotiyleisölle joka ottelusta toiseen tuli Rantakylään katsomaan ja kannustamaan. Kiitos vanhemmat, läheiset, kaverit, tytöt ja pojat. Kiitos myös vastustajille hienoista ja hyvistä otteluista. Kiitos vapaaehtoisille, jotka talkoilla paiskivat hommia kotipeleissä ja kahviossa. Valmentajan on hyvä valmentaa, kun on sellainen JoJo kuin Katja. Ei ole huolen häivää mistään, milloinkaan. Ja kun huolto toimii kuin junan vessa, on pelissä mukava olla. Mutta ennen kaikkea, kiitos meidän pelaajat! Neljä iltaa viikossa, hallilla, harjoitellaan, tehdään töitä. Viikonloppuisin pelit ja bussi. Sitoutuminen. Tavoitteellisuus. Huikeita pelaajia, koko joukkue, jokainen teistä!

Matka ja tarina jatkuu…