Josban B-pojat SM-sarjaan! Raportti päivitetty

Saatiin välivuoden jälkeen Josba Junioreihin joukkue BSM sarjaan… #Veljet kuvassa

Hieman vajaamiehisenä tämän päivän pelannut B joukkue otti sen mitä pitikin!
Pienien vaikeuksien kautta voittoon ja paikka auringossa.
Joukkue koostuu kahdesta hyvin harjoitelleesta ikäluokasta, jotka ovat hioutuneet joukkueeksi oikeaan aikaan.

Josba kaatoi ratkaisuottelussa Jokerit lukemin 8-4.
Ottelun ratkaisut tulospalvelun kautta > http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/josba-jokerit/5175/2594

Josban B- juniorien taival SM- sarjaan kulki kahden viikonlopun kautta. Ensimmäinen karsintaviikonloppu pelattiin Lappeenrannassa 19.8. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli OLS 2, ja ottelu oli suvereenia Josban hallintaa ( 6-0, 6-0 ). Ottelu päättyi keskytykseen ajassa 27.15 kahden toista maalin maalieron takia. Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui NST/Voima, joka olikin lohkon ennakkosuosikki. Tuossa ottelussa vastustaja tuli otteluun ja ensimmäiseen erään selvästi terävämpänä, ja veikin ensimmäisen erän nimiinsä 3-0. Toisessa erässä voimasuhteet tasoittuivatkin ja Josbakin sai maalihanansa auki, toisen erän jälkeen tilanne 5-2 vastustajalle. Kolmannessa erässä alkoi todellinen Josban kiri. Erää oli pelattu alle viisi minuuttia kun Josba kaventaa tilanteeksi 5-4 ja ote alkoi siirtyä meille. Kuitenkin erän lopussa saadut (ihmeellisen helpot) jäähyt sotkivat Josban pelin täysin ja aivan erän lopussa vastustaja sai helppoja osumia ja numeroiden valossa ottelun lopputulos repesikin noin suureksi. Lohkoykkösten ottelussa KooVee voitti NST/Voiman, KooVee suoraan SM-sarjaan ja sekä Josba että NST/Voima karsintojen seuraavalle kierrokselle.

Karsinnat jatkuivat seuraavana viikonloppuna Jyväskylässä. Josban lohkossa pelasivat Ilves, Lasb sekä SB Vantaa. Josban ja Ilveksen välinen ensimmäinen ottelu oli kuin toisinto edelliseltä viikonlopulta. Josba hallitsi ottelua jokaisella osa-alueella, vieden ensimmäisen erän nimiinsä 5-0. Toiseen erään sattui ottelun ainoa kauneusvirhe, ja vastustaja sai ottelun ainoan maalinsa pienestä nukahduksesta oman päädyn merkkauksessa. Kuitenkin toinen erä Josballe 3-1. Kolmannessa erässä nähtiin todella kauniita ja näyttäviä maaleja, ja kun puolustettiin kurinalaisesti, koko ottelun lopputulos selvänumeroisesti Josballe 12-1.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asteli sarjan ennakkosuosikki Lasb. Josba lähti otteluun huolellisella valmistautumisella ruokahuollosta lähtien, ja Josba siirtyikin 1-0 johtoon jo toisen vaihdon aikana. Ensimmäinen erä olikin tasaista vääntöä, ja päättyi 2-2 tasatilanteessa. Toisessa erässä Josba alkoi pirteämmällä liikkeellään ja haastollaan tehdä eroa hieman vaisuhkoon Lasbiin, ja toinen erä Josballe 3-0. Kolmas erä oli Josbalaisittain katsottuna erittäin kypsää pelaamista johtoasemassa, pysytiin hyviin pallossa ja maltettiin hakea paikkoja huolella. Kolmanteen erään Josba sai kaksi maalia Lasb:n nollaa vastaan ja näin ottelu päättyi Josban voittoon 7-2.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Sb Vantaa, jolla ottelussa oli panoksena pääsy divariin. Joukkue tulikin otteluun valtavalla energialla ja tavoilleen uskollisesti todella fyysisesti. Ottelu alkoikin murheellisesti, 27 sekunnin pelin jälkeen palloa kaivettiin ensimmäisen kerran Josban maalista. Viiden minuutin kohdalla Josba kavensi ylivoimalla 1-1:n, jonka jälkeen peli aaltoilikin tasaisissa merkeissä aina erän loppupuolelle. Erän lopun sotkivat Josballe vihelletyt jäähyt, joista vastustaja kuittasikin toisen erän alkuun ylivoimalla johto-osuman. Kuitenkin Josba kuittasi tämän maalin heti seuraavassa vaihdossa tasoihin alivoimalla. Kuitenkin vastustaja sai kaksi onnistumista erän loppuun Josban nollaa vastaan, ja kolmanteen erään lähdettiin Vantaan johdossa 4-2. Kolmas erä tarjoilikin sitten kovaa vääntämistä ja yrittämistä, mutta ainoaksi maaliksi jäi Josban kavennusmaali kaksi ja puoliminuuttia ennen ottelun päättymistä. Erän viimehetkillä Josba nosti karvauksen ylös ja koetti hurjalla paineenannolla vielä tasoitusosumaa, mutta ylärimaa lähemmäs ei päästy tällä kertaa.

Vaikka ottelussa tuli maalin tappio, tiesi se silti Josballe lohkovoittoa ja lohkovoittajien ottelua pääsystä SM- sarjaan. Toisen lohkon voittajaksi selviytyi Jokerit. Vantaa pelin ja Jokerit pelin välissä oli odottelua neljä ja puoli tuntia, ja haasteena tässä olikin pelaajien ”virittäminen” pitkän päivän illan viimeiseen otteluun. Vaan ei tarvinnut joukkueesta olla huolissaan, koko porukasta huokui keskittyminen ja ottelun panos.

Jokerit otteluun saatiin peliin mukaan koko paikalla ollut rosteri, eli 13+3 pelaajaa kentälle. Ottelu alkoi Josban pienoisessa hallinnassa, mutta vajaan kolmen minuutin kohdalla Josballe vihellettiin pikku kakkonen kädellä pelaamisesta, tosin pelaaja liukastui ja vahingossa osui palloon kädellään. Alivoima selvitettiin rauhassa ja tyylikkäästi, Jokerit eivät päässeet kunnollisille tekopaikoille koko yv:n aikana. Ensimmäisen erän viidennen ja kahdeksannen peliminuutin väliin sattui Josban tehojakso, jonka aikana siirryimme ottelussa 3-0 johtoon. Ote oli selvästi Josballa, kunnes ottelun toinen kahden minuutin rangaistuksen aikana Jokerit kavensivat tilanteen 3-1:n. Jokerien ylivoima tiedettiin vaaralliseksi heidän edellisistä peleistään, boxista oli siis pysyttävä poissa, mikäli meinattiin pärjätä tässä ottelussa. Toista erää oli pelattu vajaa kymmenen minuuttia, kun Josba lisää johtoaan 4-1:n. Jokereiden taitavat yksilöt haastoivat Josban puolustusta, mutta kurinalainen oman maalin puolustaminen tylsytti tehot vastustajan hyökkäyksistä. Erän loppuun Josba onnistui vielä kahdesti minuutin sisään, ja toiselle erätauolle lähdettiin Josban 6-1 johdossa.

Kolmannen erän alkuun Josba lisää vielä johtoaan 7-1:n, mutta sitten alkoi Jokeritkin saada onnistumisia, vastaten ottelun kolmesta seuraavasta maalista. Jokerit haastoivat voimakkaasti maalin eteen, ja pienet virheet kostautuivat vastustajan maalien muodossa. Kuitenkin vaikka vastustaja tuli 7-4 tilanteeseen, ei minkäänlaista paniikkia ollut havaittavissa Josban penkillä. Joukkue jatkoi omaa pelaamistaan ja sovittujen asioiden toteuttamista, eikä Jokerit tämän jälkeen päässeet parhaille maalipaikoille, vedot viuhuivat Josban uhrautuvaan peitto-, puolustus ja maalivahtipelaamiseen. Viimeinen maali syntyi ottelun viimeisellä sekunnilla tyhjään maaliin, Jokereiden yrittäessä kaventaa kuudella viittä vastaan.

Joukkue aloitti yhteisen harjoittelun huhtikuussa. Kesällä ei lomailtu, pari viikon pätkää oli vapaata yhteisistä harjoituksista, tietenkin omalla ajalla tehtävällä harjoittelulla maustettuna.