B-juniorit jatkavat sarjakärjessä

Lauantaina Kuusankoskella pelatuissa ylemmän jatkosarjan otteluissa Josba saalisti kolme pistettä kahdessa sarjapelissään. Lahden Royalsia vastaan pisteet tasattiin tuloksella 6-6. Ensin Josba meni 2-0 -johtoon, jonka jälkeen Royals teki neljä maalia putkeen. Josba otti aikalisän ja tasoitti pelin mennen vielä johtoonkin. Sen jälkeen lahtelaiset tekivät pari maalia ja Josba tasoitti pelin viimeisessä erässä. Kun Josba ei osunut maalikehikoiden väliin, oli Royals aivan viimeisellä minuutilla jopa lähempänä voittoa vastustajan sutiessa pallon ohi tyhjän maalin.

Pelin jälkeen pohdittiin omaa tekemistä ja tilannekovuuden takaisinsaantia. Tässä ilmeisesti onnistuttiin, sillä Kouvolan Susia  vastaan taisteluilme oli aivan toisenlainen. Kaksinkamppailut voitettiin ja aikaisempi (ja ainoa tähän mennessä) tappio kuitattiin Josban voittaessa 4-1. Joni Naumasen nollapeli oli voimassa aivan viimeiselle vitoselle saakka, jolloin  joukkueiden ollessa tasavajaalla Sudet pääsivät koristelemaan kaukolaukauksella em. loppulukemat.

Josban ensimmäisessä pelissä näkyi selvästi runsaat sairaus- ja loukkaantumispoissaolot harjoituksista. Ketjukaveria ei tahdottu löytää, ja jos löydettiin, tupeksittiin pallo muuten vain vastustajalle. Onneksi muutaman turnauksen pituinen huonon pelaamisen jakso saatiin päätettyä Sudet-otteluun, sillä seuraavaksi 16.2. Intersport Centerillä kohdataan tasapisteissä (17) kakkosena oleva rakas vihollinen Leba. Siinä pelissä ratkotaan jo pääsystä SM-play off-karsintaan. Karsintaan pääsee kaksi joukkuetta. Tällä hetkellä,kun neljä ottelua on pelaamatta, tiukimmin paikoissa ovat kiinni Josba ja Leba, Voiman ollessa kaksikkoa kolme pistettä jäljessä. Mutta koska kaikki kolme kärkijoukkuetta kohtaavat vielä toisensa keskinäisissä otteluissa, on kaikki vielä mahdollista…

Kuusankosken turnauksessa parasta osaamista esitti nelikko Tihmala-Nevalainen-Lehikoinen/Jurvanen sekä E.Lehtiniemi, jotka olivat ilahduttavasti lukemassa +4 tasakentällisin pelattaessa. Molemmat maalivahdit,  Naumanen sekä  Käyhkö, pelasivat luotettavasti.