Josba B 1 tähyää SM-sarjaan

Josban B1- joukkue yrittää tunkeutua pelikaudeksi 2013-2014 ikäluokkansa SM-sarjaan. Tämä olisikin harvinaista herkkua josbalaisille, sillä B 1-junioreissa ei ole SM- sarjaa  Joensuussa pelattu vuosikausiin, eikä A-junioreidenkaan SM-sarjapelit ole aivan lähivuosilta. Eli vanhimmissa junioreissa eivät josbalaiset ole juhlineet.

Täksi vuodeksi joukkue vahvistui merkittävästi, sillä naapuriseura Leba 96:sta tuli viime vuoden joukkueen ikäkausiparhaimmisto Josbaan.  Josballa on ollutkin erilaisissa valtakunnallisissa B 1-juniorikokoontumisissa toistakymmentä poikaa, joten materaalin leveyteen ei menestyksen pitäisi kaatua. Tosin yksittäisten otteluiden ollessa kyseessä, voi lopullinen sarjasijoitus SM-karsinnassa olla mitä vain.

Josban vastustajat ovat Grankulla IFK, LeKi, VehVe (joka voitti JFT:ssä Josban B2-juniorit 5-1) ja ehkä kovin kanto kaskessa OLS (viime vuoden SM-hopea samassa sarjassa). Sarja on yksinkertainen, eli jokainen pelaa kertaalleen toista joukkuetta vastaan ja sarjan voittaja menee suoraan SM-sarjaan. Näin sinne valikoituu sunnuntaina suoraan kymmenen joukkuetta. Kymmenen lohkon lohkokakkoset jatkavat karsintojaan seuraavana viikonloppuna muutaman lohkokolmosen kanssa. Silloin enää kahdella onnekkaalla/taitavalla ryhmällä on mahdollisuus päästä kahdentoista joukkueen SM-sarjaan.

Josba on harjoitellut hyvin. Hyvällä aktiivisuusprosentilla joukkue on vetänyt sekä laji- että  fysiikkatreenejä yhteensä yli seitsemässäkymmenessä harjoituksessa huhti-toukokuun vaihteesta tähän päivään. Harri Leinosen panos juoksuvoiman lisäämisessä on ollut merkittävä-  nopeus- ja kestävyysarvot ovat parantuneet olennaisesti.

Joukkue lähteekin luottavaisesti, mutta nöyrästi viikonlopun koitoksiin. Yritämme päivittää tuloksia omillekin sivuillemme, mutta myös salibandyliiton nettisivut seurannevat B 1- sarjaa.