Josba aloittaa Suomen cupin vieraissa

Kuvateksti: Mikko Komulainen pääsee loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Josban edustusjoukkue matkustaa perjantaina Suomen cupin avauspeliinsä Pieksämäelle PiSaBan vieraaksi. Kyseessä on cupin 4. kierroksen ottelu myöhään illalla.

– Alunperin meidän piti aloittaa vasta 5. kierrokselta, mutta liiton järjestelmävirheen vuoksi peli aikaistui jo edeltävälle kierrokselle, kertoo päävalmentaja Antti Ruokonen.

Sääntöjen mukaan pelipaikka arvotaan, jos joukkueiden etäisyys on yli 250 kilometriä. Jos matka on alle 250 kilometriä, peli on aina alemman sarjatason joukkueen kotiottelu.

– Päätimme lähteä cupiin alueen salibandyn kehittämisen vuoksi. Pieksämäki saa otteluun tuvan täyteen ja se on lajille hyvä asia Itä-Suomessa, Ruokonen korostaa.

– Toisaalta kapteenimme Juho Väisänen on Pieksämäen kasvatti. Sekin painoi vaakakupissa ja päätimme sittenkin osallistua Suomen cupiin.

Josba lähtee otteluun parhaalla miehistöllä ja samalla motivaatiolla kuin divaripeleihinkin. Joukkueeseen palaa nyt myös alkukesästä saakka loukkaantuneena ollut Mikko Komulainen.

– Jatkoon tavoitellaan. Jos olisi sitten vielä arpaonnea, että saataisiin kotiin vaikkapa kova liigajoukkue vastustajaksi, päävalmentaja pohtii.