Josba aloittaa pudotuspelit Liminkaa vastaan

Jere Kaartinen on odottanut pudotuspelejä kesästä saakka. Rusketuskin on säilynyt kauden huipennuksen asti.

Josban avausvastustaja Divarin pudotuspeleissä on runkosarjan kolmonen Limingan Niittomiehet.

  • Valinta meni odotusten mukaan. Sieltä on tihkunut tietoa jo runkosarjan loppumisesta saakka, että Liminka ottaa meidät. Tämä käy meille loistavasti. Päätään testaamaan heti kovimpia porukoita vastaan ja haastamaan, linjaa Josban kapteeni Juho Väisänen.

Vastuuvalmentaja Sakari Salmela muistuttaa, että vastaan tulee kova pudotuspelijoukkue.

  • Liminka on ollut hyvä jo monena vuotena pudotuspeleissä. Meillä on samoja vahvuuksia joukkueissa. Nuoria ja nälkäisiä pelaajia ja hyvät maalivahdit molemmissa rostereissa, Salmela näkee.

Valmennus odottaa pitkää sarjaa.

  • Meidän pitää olla hyviä omissa vahvuuksissa, mutta sitä varten tässä on tällä porukalla pian vuosi harjoiteltu ja runkosarja tahkottu.

Runkosarjassa Josba ja Liminka väänsivät tasaisesti, mutta pelien sisällä joukkueiden voimasuhteet vaihtelivat rajusti.

  • Tasaiset väännöt rankkareille ja jatkoille, Väiski muistelee.

Josballa pudotuspeleihin lähtee iso joukko pelaajia ensimmäistä kertaa. Vastuuvalmentaja laskee, että kaksi kolmasosaa on untuvikkoja.

  • Haaste on se, että pelejä tulee tiukkaan tahtiin samaa vastustajaa vastaan. On tärkeätä nollata pelit nopeasti. Toisaalta nuoret palautuvat senioreita nopeammin.

Terveystilanne on joukkueessa kohentunut viime päivinä. Korona on koetellut Josbaa ankarasti ja lähes kaikki miehet se on jo kiertänyt.

  • Hyvillä mielin lähdetään jyystämään tuota 400 kilometrin taivalta edes takaisin, Salmela innostuu.
  • Vesalan kappaletta lainatakseni, Tulkoon mitä vaan. Lähdetään hakemaan pitkää kevättä äijien kanssa, Väisänen suunnittelee.

Pudotuspelit alkavat viikon kuluttua lauantaina 19.maaliskuuta Limingassa. Josba joutuu pelaamaan ensimmäisen kotipelinsä sunnuntaina 20.3. Kontiolahdella, koska Areena ei ole käytössä.

Jokaisessa pudotuspelivaiheessa tarvitaan kolme voittoa jatkoon pääsemiseksi. Pudotuspelien 1. vaiheessa pelataan seuraavasti:

la 19.3. vieraspeli
su 20.3. kotipeli
ke 23.3. vieraspeli
la 26.3. kotipeli tarvittaessa
su 27.3. vieraspeli tarvittaessa