Josba aloittaa kotituplalla – tulokkaat kärkkyvät peliaikaa

Kuvateksti: Kokenut kapteeni Juho Väisänen on arvionsa mukaan uransa parhaassa kunnossa.

 

Divari räjähtää viikonloppuna käyntiin kahdella lähes täydellä sarjakierroksella. Josballe arpa toi kaksi kotipeliä heti alkuun.

Muuten joensuulaisten syyskierros on lievästi vieraspelivoittoinen varsinkin loka-marraskuussa. Valtaosa matkapeleistä on tuplapelejä viikonlopuissa ja sarjaohjelmaa voi pitää itärajalta katsottuna varsin onnistuneena.

Joulukuussa Josballa on enemmän kotipelejä. Syksyllä kotona pelataan seitsemän ja kylässä yhdeksän peliä. Kevätkierrokselle jää vielä yhteensä kymmenen peliä.

Avausviikonlopun vastustajat ovat FBC Turku ja Porin Karhut.

– FBC Turku oli viime kaudella erittäin vaikea vastustaja monelle joukkueelle. Helpolla ei varmasti tulla pääsemään lauantainakaan, pohtii päävalmentaja Santeri Raatarila.

Viime kaudella Josba ja Turku voittivat keskinäiset pelit kumpikin kotonaan ja hävisivät molemmat vieraissa.

Karhut eteni viime kevään pudotuspeleissä Josbaa pitemmälle liigakarsintaan saakka. Keskinäisissä otteluissa Josba voitti kotona ja Porissa pelattiin tasan.

– Karhut on ennakkoon ajateltuna ehdottomasti yksi tulevan kauden kärkijoukkueista. Hieno haaste meille heti avausviikonlopulle.

Takana on seitsemän harjoituspeliä ja niistä saatiin arvokasta kokemusta.

– Kyllähän joukkue on tätä sarjan alkua jo odotellutkin. Mukava päästä aloittamaan pelit heti kotituplalla. Joukkue toivottaa kaikki tervetulleiksi Areenalle viikonloppuna.

Divarista on ennustettu erittäin tasaista. Josba tavoittelee syyskierroksella paikkaa neljän parhaan joukkoon. Keski-iältään vielä nuoressa joukkueessa on kuitenkin jo rutkasti erilaista pääsarjatason kokemusta.

Muutama pelaaja on sarja-avauksesta vielä sivussa vammojen takia ja pari miestä pelaa osittain toipilaana. Viikonloppu näyttää onnistuvatko nuoret haastajat murtautumaan Josban kokoonpanoihin. Joukkueessa on neljä tulokasta, joilla Divari on vielä korkkaamatta.

Lauantaina Josban pelissä erätauoilla esiintyy Joensuun Tanssiopisto. Ottelut alkavat lauantaina kello 17 ja sunnuntaina kello 16.