Josba aloittaa karsinnat Kontiolahdella

Josbaa vastaan asettuu sipoolainen ÅIF, joka saalisti 1. divisioonapeleissään 38 pistettä sijoittuen sarjassa kolmanneksi liigaan nousseen Indiansien sekä Kovjoen Blue Foxin jälkeen.

Kotipelit aloitetaan poikkeuksellisesti lauantaina klo 14.00 Kontiolahden liikuntahallilla, koska Joensuu Areenalla (jälleen kerran) on muuta toimintaa. Koska Areena on kiinni myös seuraavana viikonloppuna, joudutaan mahdollinen viides ”kotiottelu” pelaamaan Enon liikuntahallissa ensi viikon sunnuntaina klo 18.00. Sarjan kolmas ottelu, ja samalla Josban toinen kotipeli, pelataan ensi tiistaina Areenalla klo 18.30.

Josban peli on parantunut selvästi viimeisellä kolmanneksella, ja Josba saikin näistä otteluista sen verran pisteitä, mitä oli odotettavissakin ennen kauden alkua tehdyssä laskelmissa. Mutta koska kaksi ensimmäistä kolmannesta sarjasta oli erittäin huonoa suorittamista, jäi Josba kolmanneksi viimeiseksi ja samalla karsimaan liigapaikastaan. Nyt vastaan tuleva sipoolaisryhmä on vaarallinen vastaisku´joukkue, jonka parhaat pistemiehet ovat tehneet hurjan määrän pisteitä: Wilhelm Wainio 24+28, Atte Huovinen 21+21, Matias Kuisma 24+11 sekä Kenneth Myllyniemi 19+16 ovat joukkueen neljä parasta pistemiestä. Lisäksi taitava Tuomas Savukoski, nettilööpeistäkin tuttu peluri, täydentää hyvin ÅIF:n joukkuetta, josta löytyy painakin kaksi todella vaarallista kenttää.

Josba on tutustunut vastustajan pelityyliin ja keskittyy sen lisäksi erittäin huolellisesti omaan tekemiseen. Harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki, ja fokus on ollut täydellisesti tärkeissä karsintapeleissä. Joukkueen terveystilanne on aiemman kaltainen, eli pitkäaikaispotilaat ovat edelleen poissa ja lisäksi Juuso Ojasen tämän kauden pelit lienee pelattu jalkavamman vuoksi.

Josban kausikortit ja VIP:t käyvät myös liigakarsinnoissa, lisäksi junioreiden jäsenkorteilla pääsee ilmaiseksi sisään. Toimihenkilöiden jäsenkortit eivät liigakarsinnoissa ole voimassa.