Josba A haki murskavoiton Oulusta

Kuvateksti: Santeri Niemeläinen haki turnauksesta kolme pistettä.

Josban A-junnut pieksivät oululaisen turnausisännän OFBC:n maalein 10-2 (3-0,3-1,4-1) kauden viidennessä Savo-Karjalan lohkon turnauksessa. Komea suoritus syntyi vain kymmenellä kenttäpelaajalla.

– Vähän ennen peliä otettiin vielä toinen maalivahti Veikka Forsström kenttäpelaajaksi, muuten olisi ollut vain yhdeksän pelaajaa. Hieno ja tasapainoinen suoritus koko joukkueelta, päävalmentaja Jami Huhtala kiitteli vuolaasti.

Veikka kiitti vastuusta ja naputteli pelissä tehot 3+1. Josban muut pistemiehet olivat Joona Mononen (1+3), Santeri Niemeläinen (2+1), Samu Näsänen (2+0), Konsta Lehikoinen (1+1), Tino Mäkelä (1+1), Aki Puustinen (0+1) ja Arttu Fredriksson (0+1).

– Saatiin hyvä startti peliin. Hallittiin palloa ja mentiin seitsemässä minuutissa 3-0 johtoon. Ei lähdetty hönkimään vaan pelattiin maltillisella karvauksella ja onnistuttiin pitämään pakka kasassa, Huhtala summasi.

Josban maalissa torjui Ville Pesonen. Hän joutui töihin käytännössä vasta toisessa ja kolmannessa erässä.

Josba J joutui pelaamaan toisen pelinsä ohuella miehityksellä, koska avauspelissä mukana olleet kuusi edustusjoukkueen A-ikäistä pelaajaa jatkoivat vielä illaksi divaripeliin Liminkaan.

Kahta eri sarjaa josbalaisista urakoivat lauantaina Eemeli Ruokonen, Eetu Lehtiniemi, Jere Sivonen, Joona Kettunen, Aapo Hämäläinen ja Kalle Toivanen.

Niukka tappio Welhoille

Josba J hävisi avauspelinsä niukasti Kuopion Welhoille 1-2 (0-0,0-2,1-0).

– Tämä oli todella tasainen peli ja molemmilla joukkueilla oli runsaasti maalipaikkoja. Maalin peli, joka kääntyi nyt vastustajalle, Huhtala harmitteli.

Huhtalan mielestä peli oli kuitenkin hyvätasoinen.

– Molemmat maalivahdit onnistuivat hyvin. Ei vain pomppinut meille hyvistä paikoista huolimatta. Hallitsimme ajoittain, mutta vain tolpat ja ylärimat kolisivat.

Josban ainokaisen maalin teki Tino Mäkelä Kalle Toivasen syötöstä. Josban maalilla pelasi Veikka Forsström.

– Lopussa meille tuomittiin kyseenalainen jäähy. Loppukiri tyssäsi siihen.