Josba A haki Kuopiosta kolme pistettä

Kuvateksti: Oskari Raassina, tehot 1+1.

A-junioreiden kauden toinen turnaus sunnuntaina Kuopiossa oli Josballe vaiherikas. Tahmeasta alusta huolimatta tuliaisina oli kuitenkin voitto ja tasapeli sekä kolme pistettä.

Aamupäivä alkoi tosi heikosti. Kotijoukkue Welhot karkasi heti avauserässä 0-3 johtoon.

Josba sai kuitenkin koneensa käyntiin ja nousi lopulta tasoihin 7-7 (0-3,3-3,4-1). Kolmas erä oli jo Josban hallintaa. Heti kolmannen erän alussa joensuulaisilla oli hyvä pariminuuttinen johon pussitettiin kolme maalia.

A-junioreiden päävalmentaja Jami Huhtala tunnusti, että kotijoukkue oli selvästi paremmin valmistatunut peliin.

– Meillä pallo karkaili ja pyyhittiin monta kertaa vain pölyjä parketin pinnasta. Se on meille oudompi pelialusta. Joukkueelle suuri tunnustus kuitenkin viimeisen erän mahtavasta noususta tasoihin, Huhtala analysoi avauspeliä.

Josban tasoitus syntyi upeasti alivoimalla puolitoista minuuttia ennen summeria. Tyylikkään osuman viimeisteli Santeri Niemeläinen.

– Avoimet ovet molemmissa päissä. Jos 45 minuuttiin tehdään 14 maalia niin se on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Loppuun hyvä nousu meiltä, penkin takana mukana ollut valmentaja Antti Ruokonen pohti.

Oulua vastaan salama-alku

Turnauksen iltapäiväpeli oululaista OFBC:tä vastaan oli peilikuva aamusta. Josba paukutteli viiteen minuuttiin jo 3-0 johdon ja vei ensiimäisen erän lopulta 4-0. Sitten tapahtui jotain ja vastustaja sai pelistä kiinni. Erityisen heikko oli Josban kolmannen erän alku, jossa Oulu teki puolestaan kolme maalia vajaaseen neljään minuuttiin, ja peli olikin tasan 5-5.

– Siinä puskettiin yksin palloa, mutta loppuun taas joukkueelta mallikas nousu. Josba on näissä peleissä ennakkosuosikki ja kaikki tulevat meitä vastaan hirmuisella höyryllä. Kun on lyhyt 15 minuutin peliaika, siinä voi ote karata helposti, Huhtala muistutti.

Ruokonenkin oli tyytyväinen päivän aherrukseen ja kolmeen pisteeseen.

– Pallonmenetyksiä tuli liikaa. Kaukovedot upposivat tänään, mutta läheltä ei tonteista huolimatta saatu osumia.

Tehopisteille 12 pelaajaa

Josban tehopisteet päivä kahdessa pelissä jakaantuivat seuraavasti: Juuso Lehtiniemi (3+2), Jere Sivonen (3+1), Eetu Lehtiniemi (2+2), Miika Kosonen (3+0), Oskari Raassina (1+1), Joona Kettunen (1+1), Santeri Niemeläinen (1+0), Jose Ruuskanen (1+0), Eemeli Ruokonen (0+2), Jere Kettunen (0+2), Aleksi Ahokas (0+1) ja Konsta Lehikoinen (0+1).

Josban maalissa torjuivat avauspelissä sekä Ville Pesonen että Veikka Forsström. Toisella pelissä veräjän suulla oli koko pelin Veikka.

Josba ei päässyt Kuopioon A-ikäisten parhaalla kokoonpanolla. Divarijoukkueessa pelaavista A-junnuista oli poissa kahdeksan pelaajaa loukkaantumisten, maajoukkuetehtävien ja armeijan takia.

Josba Juniorit johtaa A-poikien ykkösdivisioonan Savo-Karjalan lohkoa kahden turnauksen jälkeen seitsemällä pisteellä. Seuraava turnaus pelataan 3.joulukuuta Seinäjoella.