C2-99 kotiturnauksessa 15.2

YsiYsien pelit jatkuivat IS-liikuntakeskuskella, jossa neljä ylemmän jatkosarjan joukkuetta mittelivät paikasta auringossa.

Päivä alkoi meidän ottelulla Kotkan KoRea vastaan. Molemmat aloittivat hermostuneesti, mutta me pidettiin palloa suurimalti osin sekä luotiin paikkoja, kun taas Kore seisoi ”polvella” puolesta kentästä alaspäin ja pyrki vastahyökäyksiin. Ensimmäinen erä meni maalittomana hyvistä paikoista huolimatta.

Toiseen erään lähdettiin pelillisesti hyvistä asemista pallon hallinnasta johtuen. Tästä huolimatta erän puolessa välissä kaveri pääsi kahdesti läpiajoon reilun minuutin sisällä ja viimeisteli niistä ainoista paikoistaan tehokkaasti meidän kolisuttaessa vain tolppia. Tämän jälkeen jouduttiin käyttämään aikalisä, että saatiin pelaajia heräteltyyn ja rauhoiteltuun, koska sellaista sutimista oli välillä selvissä maalipaikoissa havaittavissa. Loppuerässä ei verkot soineet kummassakaan päädyssä ja erä päättyi yllättäen KoRen 0-2 johdossa.

Kolmanteen erään lähdettiin lisäämään höyryä ja heti puolen minuutin jälkeen vastustajan päässä verkko soi. Mutta se perinteinen maalin jälkeinen vaihto hoidettiin huolimattaomasti, jossa KoRen pelaaja pääsi taas puolittaiseen läpiajoon ja meidän veskarikaan ei tullut vastaan vaan odotti, että meidän pakki hoitaa kaverin liikkeellä pois…mutta verkko soi kurotuksen ja tökkäyksen jälkeen KoRen pelaajan hyvän loppuun asti yrittämisen johdosta. Ottelu päättyi 3-1 KoRelle, vaikka meillä oli pallon hallinta koko pelin ajan sekä maalipaikat ainakin 15-5. Jos ei päästä kolmea tolppaa lähemmäksi hyvistä paikoista huolimatta, niin kaveri yleensä vie pelin.

Maalivahti, joka heillä Y-pelaaja pelasi hyvän ottelun, vaikkakin noista meidän paikoista pitää viimeistellä huomattavasti paremmin jatkossa.

JOSBA-KoRe 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

 

Toisessa ottelussa oli revanssin paikka, jossa vastassa PHSB. Ottelu alkoi heti terävästi kun aloituksesta kolme sekuntia soi heti kaverin maalitolppa. Tästä huolimatta kaveri onnistui vajaan kahden minuutin sisällä ja toistamiseen reilun kolmen minuutin kohdalla, vaikka peli oli tavallaan meidän hallussa. Ajassa 8.53 saatiin rankkari, josta ei onnistuttu, mutta jäähyn aikana saatiin kavennus aikaiseksi. Erän loppuun saatiin vielä tasoitus ns. pukukoppimaalilla ja ottettiin siitä irti kaikki mitä lyhyellä tauolla saatiin aikaiseksi.

Toinen erä jatkuikin taas meidän hyydyttäesssä PHSB:n pelin rakentelun ja menimme johtoon reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Vähitellen nöyrä työ ja omaan pelitapaamme uskominen alkoi tuottaa tulosta ja vastustajan päädyssä alkoi verkko soida toisen erän päättyessä lukemissa 5-2.

Kolmannessa erässä ottelun tempokin laski ja oli helppo pitää PHSB pois tekopaikoilta meidän onnistuessa vielä kertaalleen viisi minuuttia ennen loppua ottelun päättyessä 6-2.

PHSB-JOSBA 2-6 (2-2, 0-3, 0-1)

Erittäin kypsää pelaamista ja pelikirjan noudattamista tässä jälkimmäisessä pelissä, josta tuli mieleen tämän viikon torstainen Leba ottelu. Kaverilla ei käytännössä ollut montaa tekopaikkaa ja ottelun puolenvälin jälkeen saatiin pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päädyssä. Ensimmäisessä KoRe pelissä ei pitäisi syynä olla ns. hyvän olon tunne edellisestä 9-4 voitosta, koska maalipaikkoja oli huomattavasti kaveria enemmän. Viimeistelyssä pientä rauhallisuutta niin alkaa nyyttejä löytymään oikeassa päädyssä.

Kova kuorma on ollut, kun vajaassa kahdessa viikossa olemme pelanneet seitsemän sarjaottelua, joista osa on ollut vielä kova tempoisempia 98 ikäluokan pelejä. Toivottavasti näistä saatu kokemus kantaa meitä vielä pidemmälle tämän kauden peleissä. Potentiaali meidän joukueesta löytyy, kun pääsemme turhasta jännittämisestä ja luotamme itseemme ja joukkueeseen sekä ymmärrämme joikaisen pelikohtaisen roolinsa joukkueen eteen.

Seuraava oman ikäluolkan ottelu on ylemmän jatkosarjan viimeinen ottelu, jossa Areenalla 25.2 klo 19:30 vastaan asettuu yksittäisessä pelissä naapurimme Leba Kontiolahdelta. Tervetuloa kannustamaan JOSBA YsiYsi voittoon.

SItä ennen käydään pelaamassa vielä 98 sarjan viimeisiä pelejä.

Alla 99 sarjatilanne, joka on todella tasainen ja mielenkintoinen. Viimeisissä yksittäisissä peleissä ratkotaan kaksi jatkoon pääsevää.

Jäljellä olevat ottelut: