ITÄ ON PUNAINEN – Tatu Havula

Tatu Havula 26.6.2002


Voiko ihmisellä olla kahdeksan silmää, kuten hämähäkeillä? Kyllä voi. Tai Havulan Tatun kohdalla ainakin tuntuu siltä, että hänellä olisi silmiä joka puolella päätä- Tatu näkee koko kentän, kaikki pelaajat ja syöttösuunnat. Tatun tarjoiluista on tänä(kin) vuonna päässyt nautiskelemaan esimerkiksi muuan Lauri Piironen (30 maalia). Lisäksi Havulan johtama kenttä Piironen-Havula-Siponen, Alitupa- R. Tähkä on ollut erinomainen. Vaikka kaikki em. pelaajat ovat juniori-ikäisiä, he ovat olleet Josban Divarijoukkueen selkäranka.

Tatu kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueeseen. Onkin hauska nähdä keväällä (mikäli kisat järjestetään), miten Havula pistää ruotsalaiset, tsekit ja sveitsiläiset solmuun jollain pikku höynäytyksellä. Ja päälle pikku hymy; ainoastaan toiseen suupieleen. Sen jälkeen syöttö tyhjiin takatolpalle ja sitten muina miehinä vaihtoaitioon mehulle.

Tatun kohdalla odotusarvot jatkokehitykseen ovat valtavat. Kunhan Tatu löytää kadonneet punttisalin avaimet, hänestä voi tulla salibandytaivaan kiintotähti. Mutta ennen sitä Tatu voinee johdattaa Josban takaisin liigaan.

Oho, menikö puikot? Pikkukisu on pelin suola! Numero 79, Tatu Havula!