ITÄ ON PUNAINEN- Roope Tähkä

Roope Tähkä 12.7.2002

Roope Tähkä on salibandysuvun seuraava Josba-peluri. Isänsä Jannen (Täky) ja veljensä Kaapon jalanjäljissä hän tuli Josban edustusjoukkueeseen viime pelikauden puolessa välissä. Ja hyvin tulikin. Roope valloitti pelipaikan avauskokoonpanossa heti tultuaan, eikä ole siitä luopunut, vaan on ollut siitä lähtien Josban edustusjoukkueen tehokkaimman kentällisen luottopakki.


Roope omaa erinomaisen pelisilmän ja pallon suojaustaidon eikä hänelle tule kiire, vaikka vastustajan prässi olisi kuinka kova. Roopen laukaus oli vielä kauden alussa ns. putoava lehti, mutta viime aikoina tykki on alkanut laulaa myös pakin paikalta vähän kauempaakin. Jos jotakin pelillisellä puolella toivoisi, niin ehkäpä pientä itsekkyyttä maalintekotilanteessa: Roope kun tykkää syöttää vielä parhaimmasta maalintekosektoristakin takatolpille.

Mitähän puuroa Oulunkylässä ja Arabian rannassa on aikoinaan Helsingissä Tähkän perheessä syöty, kun sieltä tulee näin pallotaitavia pelaajia? Onko tämä ruokavalio aiheuttanut myös kaikkien Tähkän perheen jäsenten hermostollisen erikoisuuden- heillä ei näet ole hermoja ollenkaan ja sana ”jännittää” puuttuu heidän sanavarastostaan. Vaikka olisi kuinka tiukka paikka, niin vielä silloinkin voi heittää kehiin pienen hassuttelun. Ja yleensä onnistua siinä.

You are in my pocket! Arvoisa yleisö, numero 13, Roope Tähkä!