ITÄ ON PUNAINEN – Jasu Holopainen

Jasu Holopainen 20.2.2003

Jasu on tehnyt käsittämättömän nousun edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Juuri äskettäin 18 vuotta täyttänyt Holopainen on vakiinnuttanut paikkansa Josban sentteriosastolta- hän on pelannut lähes kaikki ottelut alusta loppuun. Jasun poikkeuksellinen kypsyys ikäisekseen pelin ymmärtämiseen on luonut hänen ketjulleen vakaan perustan niin puolus- kuin hyökkäyspeliinkin.

Jasu tekee harvoin suuria virheitä. Hän ymmärtää, että kaksi helppoa syöttöä omille on parempi kuin yksi riskialtis kuningaspassi. Jasu oivaltaa myös, että mieluummin pelataan pallo varmasti omalle joukkueelle alas hyökkäysalueelta kuin pakotetaan ”toivotaan, toivotaan” -syöttö vastustajan maalin eteen.

Holopainen ulottuvana pelaajana osaa myös riistää pallon vastustajalta ns. käärmeenkielellä. Aina vastustaja ei edes huomaa, että pallo ei olekaan enää heidän joukkueellaan… Ja sitten voidaankin lähteä jo nopeaan omaan hyökkäykseen.

Jasu Holopainen kuuluu oman ikäluokkansa maajoukkueryhmitykseen, johon hän on vuorenvarmasti paikkansa ansainnut. Holopaisen asenne harjoitteluun on kunnianhimoinen, mutta silti hän tekee nöyrästi, huolellisesti ja toisia kunnioittaen oman ruutunsa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

No-look Pass, ole hyvä! Numero 8, Jasu Holopainen!