ITÄ ON PUNAINEN- Jami Ruuskanen

Kuva: TKFotografi

Jami Ruuskanen 25.8.2000


Itä on punainen- sarja otti pienen hengähdystauon viime vuoden lopulla, mutta palaa vuoden 2021 kunniaksi jälleen eetteriin.

Jätämme haikeana hyvästit viime 1900-luvulla syntyneille pelureillemme ja siirrymme 2000- luvulla maailman ensi kertaa nähneiden yksilöiden käsittelyyn. Onko kyseessä Josba 2,0, vai kenties Josba 0,2, sen nämä lahjakkaat pelurimme näyttävät meille lähivuosien aikana.

Jami Ruuskanen on seurannut Josbaa koko elämänsä. Aluksi isänsä Jannen sekä isoveljensä Josen kautta, mutta pian jo itsekin seuran juniorimaalivahtina.

Jami ei turhia stressaa. Hänen olemuksensa kentän ulkopuolella on sekoitus lempeää koalaa ja rauhallista laiskiaista, mutta laittaessaan maalivahdin kypärän päähän ja numerolapun rintaan, syttyy Jamin silmiin kipinä: huonoista suorituksista saavat kuulla niin puolustajat kuin vääriä pelaajavalintoja tehnyt valmentajakin.

Ruuskasen parasta antia maalivahtityöskentelyssä ovat ilmiömäiset lähitorjunnat ja nopeat refleksit, jotka kompensoivat torjunnoissa kokoeroa isompiin maalivahteihin.

Jami on ottanut jättiharppauksen eteenpäin urallaan siirryttyään edustusjoukkueen mukaan. Jos kehitys tulevaisuudessakin jatkuu samalla tavalla, voi Jamilla olla edessään hieno tulevaisuus salibandymaalivahtina.

Ota se takatolppa! Silmät auki, valkku!
Arvoisa salibandyväki, numero 98, Jami Ruuskanen!