ITÄ ON PUNAINEN – Fetja Naakka

Fetja Naakka 8.4.2003

Juuasta on tullut monia kovia pelimiehiä Josbaan vuosien saatossa. Ismo Naakan ja Coach Teamin salibandykoulusta on Joensuuhun saapunut mm. Pauno Kajoksinen, Veeti Naakka ja nyt viimeisimpinä Fetja Naakka, Veetin pikkuveli.

Naakan veljekset ovat viettäneet lukemattomia tunteja Juuan liikuntasalissa hiomassa lajitaitojaan. Ainoa huono puoli nuorten miesten harjoittelussa siellä oli se, että liikuntasalin salibandymaalien verkot eivät tahtoneet pysyä ehjinä – sen verran kammottava pommi molemmilla herroilla on. Kun Fetjan ranneveto lävähtää maalin ylänurkkaan, maalivahti huomaa vedon ainoastaan siitä, että pään vierestä sujahtanut pallo on tuonut kevyen tuulenvireen hänen kasvoilleen…

Fetja oli joukkueen testijuoksun ykkönen. Kesäharjoittelussa Fetja oli aina kärkiryhmässä juoksemassa vetoja. Ja viimeisen intervallin ollessa menossa juostiin kilpaa kavereiden kanssa, vaikka se ei ollut edes tarkoitus. Ja lähes joka kerta Fetja oli kärjessä, kun pilli soi treenin päättymisen merkiksi. Kilpailuvietti on siis melko korkealla. Fysiikkaa Fetja harjoitteli kotipuolessaan esimerkiksi hakkaamalla miljoona kuutiota polttopuita. Siinä ei tarvitse paljon enää hauiskääntöä tehdä.

Fetja on todella kovassa kunnossa kaikilla mittareilla mitattuna. Lisäksi hän on osoittanut erinomaista harjoittelumotivaatiota ja asennetta edustusjoukkueen lajiharjoituksissa. Ensimmäinen vuosi pääsarjatasolla on tuonut roppakaupalla taitoa ja osaamista lisää, ja parhaat vuodet ovat vielä edessä, kun sisäänajovuosi Divarissa on ohitse.

Fetja on rauhallinen, kohtelias ja vaatimaton joukkuepelaaja, jollaisia arvostetaan joukkueen sisällä. Ei ne suuret puheet, vaan ne teot.

Hyvä salibandyväki! Numero 80, Fetja Naakka!