ITÄ ON PUNAINEN – Eetu Nevalainen

Eetu Nevalainen 20.6.2002


Eetu edustaa lahjakasta vuonna 2002 syntynyttä ikäluokkaa, josta on tullut jopa viisi pelaajaa tämän vuotiseen Josban edustusjoukkueeseen. Mistä näin monen pelaajan pääsy edustusjoukkueeseen yhdestä ikäluokasta johtuu? Onko kenties kyse Sami Harisen juonikkaiden valmennusmetodien käytöstä tässä ikäluokassa aiempina vuosina…?

Nämä pelurit ovat siis A-ikäisiä, mutta pelaavat Divaria. Tämä mainintana siksi, että mikäli kaikki Josban A-ikäiset miehet pelaisivat omaa juniorisarjaansa, olisi Josballa kasassa niin kova joukkue, että nousu A:n SM-sarjaan olisi melko todennäköinen.

Eetu edustaa hyökkäyksen maalintekijäosastoa. Hän elää maaleista ja hänen palonsa itsensä kehittämiseen kaikilla pelin osa-alueilla on kova. Kauden edetessä Nevskin käsitys kokonaisvaltaisesta pelaamisesta sekä omien suoristustensa analysoinnissa on mennyt merkittävästi eteenpäin.

Nevalaisen bravuuri on korkean polviasennon lämäri (vrt. Saku Koivu), joka lähtee erityisen laadukkaasti silloin, kun syöttö on hiukan huono ja tulee liian eteen. Toki Eetu osaa myös tulisen rannevedon, johon hän on hienosti hakenut paikan hyökkäyksen keskustaan. Kaiken kaikkiaan Eetu edustaa sitä sukupuuttoon kuolevaa lajia, jota maalintekijöiksi kutsutaan.

Lapa on kuuma! Syötä jo! Numero 94, Eetu Nevalainen!