ITÄ ON PUNAINEN – Aleksanteri Tirkkonen

Aleksanteri Tirkkonen 9.3.2004

Josban edustusjoukkueen nuorin pelaaja on Aleksanteri Tirkkonen. Vaikka Allu on iältään nuori, ovat hänen otteensa kaukalossa kuin aikamiehellä- hän ei karta kaksinkamppailussa kontaktia, ei pelkää mennä kulmaan vääntämään vastustajan kaksimetrisen pakin kanssa ja hakee röyhkeästi itselleen elintilaa vastustajan puolustuksen keskeltä.


Tirkkonen ei ole (vielä) mikään jättiläinen, ja häneen pätee täydellisesti vanha sanonta: – Mitä pitempi varsi, sitä himmeämpi lyhty. Aleksanterin tietokone nimittäin toimii erinomaisesti pelin aikana. Hän katselee kenttää, analysoi omien ja vastustajien liikettä, harhauttaa, syöttää tai laukoo tarvittaessa. Ja useimmiten ratkaisu on oikea. Allu liikkuu hyvin ja jaksaa pitää liikenopeuden koko pelin ajan. Lisäksi hänellä on erinomainen laukaus, jota hän voisi käyttää enemmänkin.

Tirkkonen kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueeseen. Ja aiheesta. Harva 04- syntynyt pystyy pelaamaan pääsarjatasolla näin hyvin. Aleksanterilla on mahdollisuus nousta nopeastikin joukkueen eturiviin ja vahvistaa edelleenkin nuorten pelaajien esiinmarssia Josbassa.

Mina damer och herrar! Numero 73, Aleksanteri Tirkkonen!