ITÄ ON PUNAINEN – Aapo Hämäläinen

30.9.1998 Aapo Hämäläinen


Aapo on joukkueen ainoa maailmanmestari. Tämä uroteko tapahtui 7.5.2017 klo 15.30 alkaneessa pelissä Ruotsia vastaan heidän omalla kotikentällään U-19- kisoissa Växjössä luvuin 7-4. Api dominoi MM-finaalissa omaa pakin tonttiansa suvereenisti, kuten myös nykyään pelipaikkaansa Josbassa sentterinä. Hämäläinen on joukkueelleen tärkeä pelaaja, sillä hän voi pelata mitä tahansa pelipaikkaa, paitsi maalivahtia.

Vaikka Aapo on ”jokaisen äidin unelmavävy” käytökseltään siviilissä, on hänestä kuluvana pelikautena kuoriutunut kova, ärhäkkä ja armoton peluri kentällä. Onko tässä kyseessä kaikkien tuntema Tohtori Jekyll, Mr. Hyde- ilmiö- sen tietää vain Hämäläinen itse…

Aapo on kaikkien arvostama joukkuepelaaja. Hän on fyysisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen, mutta yksi fysiologinen puute hänessä on: Häneltä puuttuu hermostumis-geeni. Aapo on aina hyvällä tuulella ja hymyssä suin. Onneksi silloin tällöin ottelutapahtumassa hänessäkin pilkahtaa brittiläistyylinen pienimuotoinen närkästys, kun hän on täysin eri mieltä tuomareiden kanssa. Mutta silloinkin vain pienen pään pudistelun kera.

Vettä korvasta. Kaveri nakkikioskille! Nro 88, Herrasmies Aapo Hämäläinen!