Ikonen hakee Josbasta kehityssteppiä

Keväällä Josbaan siirtynyt Elias Ikonen (21) vakiinnutti heti kauden alussa paikan kokoonpanossa. Avauskierrokset kookas puolustaja on pelannut kokeneen Jesse Reijosen parina.

– Siinä on luottavainen olo taitavan miehen vieressä. Koko ajan on saatu sovittuja asioita toimimaan paremmin ja paremmin, Ikonen kokee.

Elias pelaa hyökkäävän puolustajan roolia. Josbaan tulon myötä mies on pohtinut tarkkaan omat kehityspolut, sillä tähtäin on mahdollisimman korkealla. Vahvuudet ovat liike, nopeus ja fysiikka.

– Kesällä iso kehityskohde ja teema oli oman pelityylin miettiminen. Milloin on vastustajan haaston paikka ja milloin pelataan varmaan päälle pallo omille. Pitäisi pystyä tekemään joukkueen peliä edistäviä ratkaisuja.

Otteisiin onkin tullut Josban harjoitusringissä ja ensimmäisissä divaripeleissä varmuutta. Mies aikoo pärjätä myös laidan kaksinkamppailuissa.

– Sijoittumista pitää kehittää niin ettei sinne laitaan edes joudu vääntämään, vaan pääsee katkaisemaan tilanteen jo syötöstä, Ikonen pohtii.

Josbasta mies sanoo löytäneensä sopivan tyylin ja tavan toimia.

– Mukavan vapaa, tämä käy meikäläiselle. Ei ole ollut tunnetta, että omia vahvuuksia olisi rajoitettu.

Ikonen on pelannut Divarissa aiemmin yhden kauden LeBan paidassa ja nyt on käynnistynyt Josban paidassa toinen. Divaritaso olikin syy siirtyä punapaitoihin.

– Pallollista peliä ja maalintekoa miehen pitää vielä kehittää. Siinä on seuraava steppi.