Hiironen suoraan reservistä etulinjaan

Kuva: TKFotografi.

Josban kokoonpanoon ilmestyi loppukesällä uusi nimi. Hän oli nuori mies nimeltään Leevi Hiironen (18).

  • Treenasin kesän pääasiassa A- junioreiden kanssa ja kävin myös edustuksen lajitreeneissä. Paikka ei vielä alkukesästä edustuksen rinkiin auennut, mutta ennen kauden alkua edustusjoukkue tarvitsi vielä pelaajia, joten minut nostettiin mukaan, Leevi kertaa kesän tapahtumia.

Valmennus muistelee tilannetta näin:

  • Leevi otettiin pari viikkoa ennen kauden alkua joukkueeseen laajuuspelaajaksi. Pääsikin sitten ensimmäisessä pelissä pelaamaan, onnistui heti ja nousukiito on vaan jatkunut.

Siis käsky kävi kentälle avauspelin kolmannessa erässä.

  • Tiesin, että siinä on näytön paikka, ja se tulee käyttää hyödyksi. En alunperin odottanut pääseväni ensimmäisessä runkosarjan ottelussa tekemään debyyttiä, joten siinä tilanteessa se tuntui yllättävältä ja hienolta. Uskoin kuitenkin koko kesän, että pystyn pelaamaan miesten Divarissa.
  • Hyvät ensimmäiset pelit Divarissa kasvattivat itseluottamustani, jolloin seuraaviin peleihin oli rennompi lähteä. 

Valmennus huomauttaa, että Hiirosen pelityyli onkin miellyttänyt koko joukkuetta.

  • Pyrin pelaamaan rennosti ja ajattelematta liikaa peliä. Silloin tulee paras lopputulos. Siitä huolimatta välillä se myös menee mailan puristamiseksi, kun tulee muutama virhe. 


Leevin mielestä Josban menestyksekkään syyskauden takana on kova ja monipuolinen harjoittelu kesällä ja myös kauden aikana.

  • Pelaajat tukevat toisiaan kentällä ja sen ulkopuolella. Näkee, kuinka kaikki nauttivat yhdessä olemisesta ja pelaamisesta. 

Hiironen listaa omaksi vahvuudeksi fysiikan ja pelikäsityksen. Kehityskohteisiin kuuluvat sijoittuminen kentällä ja tilannenopeuden parantaminen. Divarissa on tähän mennessä syntynyt tehot 3+1.

  • Tavoitteenani on katsoa kuinka korkealle taidot riittävät ja pelata niin pitkään, kun se on hauskaa. Joukkueen tavoite tällä kaudella on päästä pitkälle kevääseen isoihin peleihin.

Leevi viilettää kentällä lempinimellä Tiihonen.

  • Lempinimiä on kertynyt aika monta salibandyuran aikana. Tiihonen on viimeisin, ja sen taisivat keksiä jengin huoltajat. Hiironen ja Tiihonen rimmaa, kuulema minussa ja Jare Tiihosessa on samaa näköäkin.