Heku palaa Josbaan – 20 vuotta täyteen

Pitkän uran salibandyssa tehnyt Henrik Kinnunen (29) palaa Josban edustusjoukkueeseen. Viime kauden Kinnunen pelasi Kuopiossa Welhojen liigajoukkueessa.

–        Tässä tulee nyt 20 vuotta täyteen Josbassa. Aloitin junnuna vuonna 1999, Heku laskee.

Welhojen lisäksi Kinnunen on pelannut kaksi kautta LeBassa. Kaikki muut vuodet rinnassa on paistanut Josban logo. Josban liigajoukkueessa Heku ehti tahkota viisi vuotta kaudesta 2008 alkaen.

–        Reissasin viime kauden Joensuusta Kuopioon, sekä harjoituksiin että pelimatkoille. Syksy meni hyvin, mutta kevät oli jo raskaampi. Varsinkin vieraspeleistä oli raskasta ajaa yötä myöten vielä Joensuuhun.

–        Täällä kaikki on lähellä ja helpompaa. Minulla on vain 200 metriä Areenalle ja 100 metriä urkkatalolle bussiin, Heku nautiskelee.

Kinnuselle tuli tiedusteluja muistakin joukkueista, mutta valinta oli tuttu Josba.

–        Joukkueeseen on tullut nuoria taitavia pelaajia. Joukkue esittää varmaan viihdyttävää salibandya. Toivottavasti yleisö löytää peleihin.

Welhoista Hekulle jäi mieleen ammattimainen ote. Samaan suuntaan hän toivoo kehityksen menevän myös Joensuussa.

–        Viime vuosi palautti taas mieleen, että menestyksen eteen pitää tehdä paljon töitä.

Liigakausi paransi erityisesti fysiikkaa. Pelipaikka on Josbassa todennäköisesti puolustajan tontilla, vaikka kokemusta on myös hyökkääjän roolista.

Kinnunen liittyi Josban harjoitusrinkiin heinäkuun alussa. Heku tuo joukkueeseen kokemusta ryhmän kolmanneksi vanhimpana pelaajana. Mies aikoo valmistua ensi keväänä luokanopettajaksi.