Harkkapelit käynnistyvät – Welhot ja NST tason mittareina

Kuvateksti: Aleksi Ahokas tiistain harjoituksissa.

Josban miesten edustusjoukkueen kausi käynnistyy tällä viikolla kolmella harjoitusottelulla. Josba kohtaa Areenassa torstaina kello 19 liiganousija SB Welhot  Kuopiosta. Viikkoa myöhemmin Josba matkustaa puolestaan Kuopioon.
Welhoja vastaan nähdään heti oma nykyhetken taso.

– Nuo pelit tuovat varmasti meidän pelaamisesta esiin ne suurimmat kehityskohteet, joita lähdetään vielä työstämään ennen sarjan alkua, päävalmentaja Santeri Raatarila laskee.

Lauantaina pelataan Kontiolahdella pienoisturnaus, jossa Josba kohtaa kakkosdivisioonajoukkuueet SB LeBan ja kajaanilaisen Papaksen.

– Nyt elokuussa suurimmat asiat harjoittelussamme ovat olleet pelillisten asioiden viilailu ja viisikoiden yhteisten sävelten löytäminen. Harjoituspelit ovat joukkueelle loistava mahdollisuus kartuttaa lisää yhteisiä kokemuksia ja myös mitata pelillisiä valmiuksia.

Syyskuun ohjelmassa on NST ensin kotona 4.9. ja vieraissa Lappeenrannassa 14.9. Kotona kohdataan vielä Imatran Voima 3.9. Kaikkiaan edessä on seitsemän harjoituspeliä ennen Divarin käynnistymistä runsaan kuukauden kuluttua 23. syyskuuta.

Heinäkuussa Josban pelipaitaan palannut Perttu Puska (27) pitää tuhtia harjoituspelirupeamaa joukkueelle erittäin tärkeänä tiedonlähteenä.

– Mitä valmiimpi paketti jo treenipeleissä, sitä paremmin saadaan dataa siitä missä on parannettavaa ja mikä kulkee hyvin. Se onkin treenipelien isoin tavoite, Puska arvioi.

Raatarilan mielestä Josban kesäharjoittelu onnistui erittäin hyvin.

– Tästä kaikki kiitos joukkueelle, joka on sitoutunut ja heittäytynyt täysillä mukaan. Loppujen lopuksihan pelaajat ovat ne, jotka sillä omalla tekemisellään asettavat tason tälle meidän toiminnalle. Nyt sitä tekemisen tasoa on sitten yhdessä lähdetty hinaamaan ylöspäin.

Raatarila muistuttaa, että hyvä kesä ei vielä tarkoita yhtään mitään.

– Olen aivan varma, että sarjassa on muitakin hyvin harjoitelleita joukkueita, joten pidetään tietty nöyryys kokoajan mukana tekemisessä.

JOSBAN HARKKAPELIT:
To 24.8. Josba – SB Welhot, klo: 19:00 Areena
La 26.8. Josba – Papas, klo: 13:30 Kontiolahti
La 26.8. LeBa – Josba, klo: 16:00 Kontiolahti
To 31.8. SB Welhot – Josba, klo: 18:30 Kuopio
Su 3.9. Josba – Imatran Voima, klo: 12:15 Areena
Ma 4.9. Josba – NST, klo: 19:00 Areena
To 14.9. NST – Josba, klo: 18:30 Lappeenranta