Erä katkaisi Josban B 1:n voittoputken luvuin 6-11

Tapanilan Erän B 1 oli liian kova vastus Josballe sunnuntain kotiottelussa Liikuntakeskuksella.

Erä aloitti todella vahvasti ja meni mainioilla yksilösuorituksilla ensimmäisessä erässä jo 3-0- johtoon, ennen kuin Josba heräsi otteluun. Josban ylivoima tuotti tulosta, kun Miika Moilanen (2+1) teki Veeti Naakan (0+2) esityöstä kavennuksen 1-3:een. Sama parivaljakko oli asialla hetkeä myöhemmin, ja tilanne muuttui numeroihin 2-3. Erä teki kuitenkin vielä kaksi maalia Josban miesmerkin unohtumisen ja vaihtovirheen vuoksi ja erätauolle mentiin vastustajan 5-2- johdossa.

Toiseen erään heräteltiin joukkuetta vaihtamalla maalivahtia, mutta neljän lisätakaiskumaalin jälkeen uudelle maalivahdille, tehtiin vaihto takaisin alkuperäiseen, aloittaneen Jimi Miettiseen, joka pelasikin kokonaisuutena aivan kelpo ottelun.  Neljästi aiemmin on Josba pystynyt kääntämään ottelun herättelemällä joukkuetta ko. keinolla, mutta ei sunnuntaina.  Erän maalien välissä Joona Kettunen survoi läheltä kavennuksen 3-6:een, mutta kolmanteen erään mentiin Erän 10-3- johdossa.

Viimeisellä erätauolla painotettiin viimeisen erän täysipainoista pelaamista ja pyrittiin voittamaan viimeinen 20-minuuttinen. Pelaajat ryhdistyivät hienosti ja voittivat kolmannen erän 3-1 Toivasen, Lehtiniemen J. sekä Juvosen maaleilla. Lopputulos oli kuitenkin 11-6 Erälle.

Vastustaja oli sunnuntaina parempi jokaisella osa-alueella, mutta etenkin maalien viimeistelyssä sekä juonikkuudessa maalintekotilanteissa. Lisäksi maalivahtipelissä helsinkiläiset olivat Josbaa edellä. Erä on ollut kaksi vuotta voittamaton joukkue, mutta huolellisella valmistautumisella sekä joukkueen nappisuorituksella myös kaadettavissa. Hankalaa se on, mutta ei mahdotonta.

Josban pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun huipputärkeässä ottelussa vastaan asettuu sarjakolmonen Rangers.