”Ei pidä jännittää, asioita vaan tapahtuu”: Josban naiset karsinnoissa lohkovoittoon Hattulassa

Josban naisten edustusjoukkue lähti pelaamaan 2.divisioonan loppusarjaa lauantaina ja matka starttasi aamuyöllä klo 2.30 Urheilutalon pihasta. Matkan määränpäänä oli Hattula ja edessä oli kolme kovaa ottelua Imatran Voimaa, Esport Oilersia sekä Pekolan Iskua vastaan. Joukkueen pelaajistossa oli aistittavissa väsymyksen lisäksi pientä jännitystä. Päivän kaksi parasta joukkuetta saivat paikan lopullisiin 1.divisioonakarsintoihin, joten panokset oli lauantaina kovat. Joukkueen filosofi ja tähtipuolustaja Minna Ikävalko rauhoitteli joukkuetta aamupalan yhteydessä toteamalla viisaat sanat: ”Ei pidä jännittää, asioita vaan tapahtuu”. Näiden viisaiden sanojen saattelemana joukkue lähti taistelemaan jatkopaikasta.

17759934_1924949584197889_3839060098943127137_n

Josba – Imatran Voima 7-0 (5-0, 1-0, 1-0)

Josba oli kohdannut Imatran Voiman kaksi viikkoa aiemmin Enon karsintaturnauksessa. Enossa joukkueet päätyivät 1-1-tasapeliin. Josba lähti luottavaisena hakemaan voittoa Voimasta ja taktiikkaa oli säädetty aiemmasta siihen suuntaan, että maaleja pitäisi saada tällä kertaa enemmän aikaan.

Ottelu alkoi Josban selvällä hallinnalla ja kolmen minuutin kohdalla puolustaja Petra Hartikainen lähti omasta päästä laitanousuun ja laukoi pallon hienosti maskin takana olleen Voiman maalivahti Maria Laukkasen ohi maaliverkkoihin. Josba jatkoi maalin jälkeen pyöritystä ja seuraavan maalin laukoi Riikka Heikkilä ketjukaveri Juulia Salomiehen syötöstä. Ajassa 11.06 Merike Eskelinen laukoi pallon taitavasti etunurkasta Voiman maaliverkkoihin ja syöksyi vedon jälkeen hienoon syöksytuuletukseen kohti lattiaa. Erän lopussa Josban hallinta toi vielä kaksi maalia, kun ensiksi Laura Helminen iski pallon maaliin läpiajosta, johon esityön tarjoili Nea Takkinen. Vielä 8 sekuntia ennen erätaukosummeria Riikka teki ottelun toisen maalin jälleen Juulin syötöstä. Josba paransi avauserässä kaikkia niitä asioita, jotka kahden viikon takaisessa pelissä jäi kehityskelpoiseen tilaan ja erätaukotilanne oli 5-0.

Toisessa erässä Josba hallitsi edelleen palloa ja teki erän toisella minuutilla seuraavan maalin, kun Laura Helminen tarjoili pallon maalin eteen vapaaksi jääneelle Minta Kärkkäiselle, joka laukoi pallon jumalaisella vedolla ylämummoon. 6-0-maalin jälkeen Josba jatkoi hallintaa ja sai luotua lisää maalintekopaikkoja, mutta Voiman maalivahti Laukkanen sai otettua hyviä torjuntoja erän aikana. Toiselle erätauolle mentiin 6-0-tilanteessa.

Kolmannessa erässä Voima paransi omaa peliään ja sai luotua Josban puolustusalueelle hyviä hyökkäyksiä. Josba puolusti kuitenkin taistelevasti ja esti Voiman maalintekoaikeet. Viimeisenä lukkona oli Josban maalivahti Niina Havukainen, joka koppasi ja esti ne tilanteet, jotka Voima sai maalille asti luotua. Ottelun viimeisen maalin teki Merike Eskelinen, joka sai Jasmin Kaikusalolta upean läpisyötön ja Merike namutteli läpiajosta 7-0-maalin. Päätössummerin soidessa Josba pääsi tuulettamaan upeaa voittoa ja Havun nollapeliä. Päivälle oli saatu hyvä startti!

Josban tehonaiset: Riikka Heikkilä 2+0, Merike Eskelinen 2+0, Minta Kärkkäinen 1+1, Laura Helminen 1+1, Juulia Salomies 0+2, Jasmin Kaikusalo 0+2, Petra Hartikainen 1+0 & Nea Takkinen 0+1.

Havu nollasi Imatran Voiman.
Havu nollasi Imatran Voiman.

Esport Oilers – Josba 4-4 (0-2, 2-0, 2-2)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui espoolainen Esport Oilers. Oilers oli hävinnyt omassa avausottelussaan niukasti PIskulle 2-3. Oilersin kokoonpanosta löytyy paljon taitoa ja kokemusta, joten Josballa oli edessään uudenlainen haaste.

Avauserä alkoi Josbalta jälleen hyvin ja Oilers joutui puolustuskannalle. Pari maalintekopaikkaa tarvittiin ennen kuin pallo saatiin Oilersin maaliverkkoihin. Ajassa 6.48 Nea Takkinen tarjoili pallon Petra Hartikaiselle, joka laukoi Josballa 0-1-johtomaalin. Petu oli tässäkin pelissä liekeissä ja hän tarjoili hienon nousun päätteeksi syötön Riina Pajariselle maalin eteen, joka ohjasi pallon Oilersin maaliin toistamiseen ajassa 10.34. Avauserässä ei enempää maaleja nähty, joten tauolle mentiin Josban johtoasemassa.

Toisessa erässä Oilers sai parempaa otetta pelistä ja erän puolivälin lähestyessä verkko heilui ensimmäisen kerran Josban päässä. Stiina Kotiranta syötti keskelle vapaaksi jääneelle Marjo Lapille, joka harhautti Josban maalivahti Jenna Väisäsen ja pisti pallon maaliin. Oilers sai maalista lisää virtaa ja Josba menetti hetkellisesti otteen pelistä. Kavennusmaalin jälkeen Minna Ikävalko joutui rikkomaan Oilersin pelaajaa jäähyn arvoisesti ja Oilers pääsi pyörittämään ylivoimaa. Josban kurinalainen alivoimaporukka hoiti alivoimatilanteen hienosti ja Josba selvisi ilman takaiskumaalia. Aivan erän lopussa Oilers sai lopulta tasoitettua pelin, kun Tessy Tillanderin laukoi pallon kovan ruuhkan takaa Josban maaliverkoihin. Viimeiseen erään lähdettiin jännittävässä 2-2-tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet saivat luotua painetta vastustajan maalille, mutta hyviä maalintekopaikkoja ei helpolla syntynyt. Pelin viimeisen kolmen minuutin aikana alkoi kuitenkin tapahtua. Kaikki alkoi ajassa 42.29, kun Oilersin Paula Hakala laukoi pallon Josban maaliin vieden Oilersin 3-2-johtoasemaan. Josba on ollut ennenkin takaa-ajoasemassa, mutta nyt alkoi jo hieman jännittämään. Oilers lisäsi Josban jännitystä entisestään seuraavalla minuutilla, kun Niina Lahti oli jäänyt vapaaksi Josban maalin nurkalle ja pääsi iskemään pallon neljännen kerran Josban maaliin. Oilers oli karannut kuin varkain 4-2-johtoasemaan, kun peliä oli jäljellä enää minuutti ja 41 sekuntia. Josba on tällä kaudella tehnyt nousuja aiemminkin, joten uskoa löytyi joukkueelta vaikka tilanne oli lähes mahdoton. Josban Hanna Möykkynen taisteli kynsin hampain pallon itselleen Oilersin maalin takana ja syötti maalin eteen juosseelle Petra Hartikaiselle, joka pamautti pallon ylämummoon, kun aikaa pelikellossa oli enää minuutti ja 21 sekuntia. Josba ei luovuttanut vaan lähti tasoittamaan peliä viimeisellä minuutilla. Minna ”Ei pidä jännittää, asioita vaan tapahtuu” Ikävalko nousi pallon kanssa omalta alueelta ja syötti laitaan Merike Eskeliselle, joka laukoi pallon suoraan syötöstä Oilersin maalivahdin jalan kautta ylänurkkaan ja Josba oli noussut tasoihin, kun peliä oli jäljellä enää 31 sekuntia! Viimeinen puoli minuuttia oli vielä täynnä jännitystä, mutta lopulta tämä dramaattinen ottelu jäi 4-4-tasatulokseen.

Oilers oli erittäin vaikea vastustaja Josballe ja vaikka Josba olisi voinut ottelun voittaa tehokkaammalla viimeistelyllä niin tasapeli oli lopulta hyvä tulos. Josban naiset osoittivat jälleen, että aina kannattaa pelata loppuun asti. Josban ylivoimaisesti paras pelaaja ottelussa oli Petra Hartikainen (2+1). Tämä ottelu jää Josban naisten muistoihin huikean nousun myötä! 🙂

Josban tehopelaajat: Petra Hartikainen 2+1, Riina Pajarinen 1+0, Merike Eskelinen 1+0, Nea Takkinen 0+1, Hanna Möykkynen 0+1 & Minna Ikävalko 0+1. 

Petu oli kentän kurko lauantaina!
Petu oli kentän kurko lauantaina!

Pekolan Isku – Josba 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)

Josba sekä Pekolan Isku (PIsku) olivat varmistaneet 1.divisioonakarsintapaikan jo ennen päivän viimeistä ottelua, mutta panoksena oli lohkovoitto ja sen myötä kotietu karsintoihin. PIskulle kotietuun oikeuttavaan lohkovoittoon riitti tasapeli, joten Josban piti voittaa ottelu, jotta divarikarsintojen alku saataisiin Joensuuhun. Ottelu alkoi Josban pitkällä hyökkäysalueen pyörityksellä ja ajassa 1.02 heilui Iskun verkko ensimmäistä kertaa, kun Merike Eskelinen pelasi pallon Jasmin Kaikusalolle, joka laukoi pallon kaukaa maalille ja parin pelaajan aiheuttaman maskin ansiosta pallo meni verkon perukoille. Maalin jälkeen peli pysyi Josban hallinnassa, mutta PIsku sai luotua muutaman vaarallisen hyökkäyksen erän puolivälissä Josban maalille. Erän loppupuolella Josba sai ylivoimatilaisuuden ja pallo pyöri hyvin Iskun päässä, mutta maaleja ei saatu aikaan. Avauserä meni ansaitusti Josballe 0-1.

Toinen erä alkoi Josbalta hienosti, kun Noora Heikkilä taisteli pallon päätykulmassa itselleen ja tarjoili upean syötön maalin eteen juosseelle Merike Eskeliselle, joka täräytti pallon varmasti maaliin. Josban toisen maalin jälkeen kotijoukkue sai hetkellisesti paremmin otetta pelistä. Ansaittu kavennusmaali tulikin erän puolessa välissä, kun Elina Hämäläinen kavensi pelin 1-2:een ajassa 22.58. Ottelu pysyi tasaisena toisen erän aikana ja molemmilla oli kovaa yritystä molemmissa päissä. Josba sai kuitenkin loistavan päätöksen toiseen erään, kun ensiksi Laura Helminen laukoi pallon maalille ja pallo osui päin maskissa ollutta Minta Kärkkäistä ja Minta ohjasi irtopallon Iskun maaliin. Puoli minuuttia ennen erätaukoa Petra Hartikainen tarjoili pallon Jasmin Kaikusalolle, joka laukoi pallon neljännen kerran Iskun maaliin kovan ruuhkan läpi ja Josba siirtyi toiselle erätauolle vakuuttavassa 1-4-johtoasemassa.

Kolmannen erän alussa Josba hallitsi peliä edelleen ja sai erän alussa pyörittää kaksi minuuttia ylivoimaa. Vaikka pallo pyöri jälleen hyvin ja laukauksia saatiin aikaan niin Isku säilyi ilman takaiskumaalia. Ylivoimapyörityksen jälkeen Josba puolusti hyvin Iskun hyökkäysyritykset ja viimeisenä lukkona oli Josban maalivahti Niina Havukainen, joka nappasi kaikki tarjolla olleet irtopallot haltuun niin ettei kotijoukkue päässyt tolppaa lähemmäksi maalia. Josba pääsi lopulta tuulettamaan hienoa 1-4-voittoa PIskusta, joka tiesi karsintalohkon voiton lisäksi myös kotietua tuleviin 1.divisioonakarsintoihin!

Josba pelasi erittäin tasapainoisen pelin PIskua vastaan ja ansaitsi voittonsa. Joukkueessa oli paljon onnistujia, mutta maininnan arvoiseksi nousevat muun muassa kapteeniosasto: kapteeni Jasmin Kaikusalo teki ottelussa kaksi maalia ja pyöri jälleen pari kertaa spin-o-ramalla vastustajien ympäri. Lisäksi varakapteeni Taija Ahonen pelasi pirteästi ja ansaitsi pelin jälkeen muumitikkarin kovasta taistelusta ja mustelmista, mitä hän puolustuspäässä otti. Josban pitkä päivä päättyi siis iloisiin tunnelmiin ja sitten oli aika juhlia ja twerkata!

Josban tehonaiset: Jasmin Kaikusalo 2+0, Merike Eskelinen 1+1, Minta Kärkkäinen 1+0, Laura Helminen 0+1, Noora Heikkilä 0+1 & Petra Hartikainen 0+1.

17626517_1924948080864706_745549640746105916_n

Päivän kaikki tulokset: http://floorball.fi/tulokset/#/sarja/naisten-1-divisioona-n2d-ls-a/2071

Kotiedun arvoiset ykköset! Kausi jatkuu siis tulevana lauantaina Joensuussa 1.divisioonakarsinnoilla! Lisätietoa ja ennakkoa on luvassa viikon aikana! 🙂