Edustusrinki sparraa Josban naisia

Josban edustusjoukkueen pelaajat tarjoavat sparrausapua Josban naisille. Kuluneella viikolla on aloitettu harjoitusyhteistyö, jossa joukko divarimiehistön jäseniä osallistuu vuorollaan naisten harjoituksiin.

– Tosi siistiä kun saa jakaa neuvoja ja toiset vielä kuuntelee tarkkaavaisina, kehuu edustusjoukkueen kapteeni Juho Väisänen ensitreffejä.

Ensimmäisen treenikerran teemoina olivat syötöt, vedot ja 1 vs 1 -pelaaminen. Maalivahdeilla oli omia teemoja.

– Naisilla on ehkä eniten töitä peliasennon ja mailatekniikan kanssa. Niistä kyseltiin ahkerasti vinkkejä treenien jälkeen. Mieluusti me niitä jaetaan, jos vain neuvot kelpaavat, Väisänen summaa.

 

Joukkueenjohtajien malli

Uudesta yhteistyömallista sovittiin jo ennen kauden alkua naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtajan Jarkko Heikkilän ja miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajan Tanja Ahtiaisen kesken.

– Istuttiin Jarkon kanssa alas ja työstettiin tällainen yhteistyömalli. Ollaan oltu tyytyväisiä, Ahtiainen kiittelee.

Uuden yhteistyön tarkoituksena on paitsi antaa tukea naisten joukkueille lujittaa samalla seuran sisäistä henkeä.

– Kovasti tuntuivat naiset tykkäävän ja palaute oli erittäin positiivista. Jatkoa odotetaan innolla. Esimerkiksi maalivahdit kiittelivät saamastaan henkilökohtaisesta palautteesta, kertoo kakkosdivarissa pelaavan naisten edustusjoukkueen uusi valmentaja Jami Huhtala.

 

Keväällä jatketaan
Alustavasti on sovittu neljästä treenikerrasta. Joulukuussa pidetään kahdet yhteiset harjoitukset ja keväällä toiset kaksi. Harjoituksiin valitaan aina eri teema, jonka mukaan treenataan.

Naisten kakkos- ja kolmosdivarin joukkueet harjoittelevat kahdesti viikossa yhdessä ja kerran erillään. Yhteisharjoituksissa on sekä aloittelijoita että jo liigakokemusta hankkineita pelaajia.

Miesten Divarijoukkueesta ensimmäisellä kerralla mukana olivat maalivahdeista Joona Pesonen ja Tuomas Tokila sekä kenttäpelaajista Ville Laasonen, Eetu ja Juuso Lehtiniemi, Eemeli Ruokonen ja Juho Väisänen. Seuraavissa harkoissa miehet vaihtuivat.

Josban naiset ovat puolestaan hoitaneet koko kauden edustusjoukkueen kotipelien lipunmyynnin Divarissa talkoohengessä.

– Naiset jeesaa meitä ja me niitä, Väisänen tiivistää.