Edustus tasapeliin sarja-avauksessa

Josba ja NST eivät saaneet selvyyttä siitä kumpi on parempi joukkue Itärajalla. Pelissä maalattiin tasaiseen tahtiin ja lopuksi taululle jäi lukemat 5-5 jatkoajankin jälkeen. Karjalan herruus jäi siis roikkumaan ilmaan ainakin joulukuun 22. päivään, jolloin on edustuksen vuoro vierailla Lappeenrannassa. Sitä ennen on kuitenkin edessä vielä ainakin Josba – Koovee ensi lauantaina Areenassa.

Pelin kulku:

Josba aloitti pelin pirteästi vaikka juuri ennen ottelua saatiin tieto, että Jesse Reijonen jää pois kokoonpanosta nilkkavamman vuoksi. Josba sai kuitenkin rakennettua paikkoja heti alusta ja Perttu Puska pääsi iskemään liigakauden avausmaalin ajassa 3.04. Syötön maalin tarjoili debytantti Mikko Hallikainen, joka samalla kirjautti ensimmäisen liigapisteensä. Maalin jälkeen NST heräsi ja tuli tasoihin alivoimalla pelatessaan. Josba ei saanut mitään aikaiseksi loppulla YV:llä ja pian sen päätyttyä lappeenrantalaiset nuosivat maalin johtoon maalinedustahässäkän päätteeksi. Tämän jälkeen Josba joutui vielä pelaamaan alivoimalla Väisäsen rikkoessa 2. minuutin arvoisesti 16. minuutilla. Josba kuitenkin kesti ja tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toisen erän alussa edustuksen pojat näyttivät taas heräämisen merkkejä Tatu Könösen päästessä rankaisemaan entistä seuraansa reilun minuutin pelin jälkeen. Heti perään kakkoskentällä sattui kuitenkin paha merkkausvirhe oman maalin edessä ja NST nuosi jälleen johtoon. Ottelu oli pian jo 2-4 ja tilannetta ei auttanut se, että Tommi Puustinen jäi pois toisesta erästä käsivamman vuoksi. Josban pelaajatilanne näytti entistä pahemmalle, kun vielä Juho Väisänen loukkasi jalkansa erän puolessa välissä. Väisänen pystyi kaikesta huolimatta jatkamaan pelaamista ja loppuerässä ei maaleja enää nähty kummankin joukkueen jäähyilystä huolimatta.

Kolmas erä alkoi NST kykenemmättömyydellä pysyä poissa jäähyboksista. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana lappeenrantalaisille vihellettiin kaksi kakkosta, joiden myötä joensuulaiset pääsivät peliin mukaan. Niko Kejonen pääsi kaventamaan kertaalleen läpiajosta, mutta NST pelin hajoamista ei kyetty käyttämään hyödyksi se paremmin. Erän puolessa välissä oltiin jälleen kahden maalin tappioasemassa. Josba tarjoili vierailijoilleen ratkaisun avaimia Ahposen ottaessa kakkosen huitomisesta, mutta kun ei niin ei. Seurauksena Perttu Puska otti joukkueen reppuselkäänsä ja nosti Josban maalin päähän alle neljä minuuttia ennen loppua. Ajassa 57.37 Sami Sorjonen komensi joukkueen aikalisälle, jonka jälkeen maalivahti vaihtui kuudenteen kenttäpelaajaan. Josba saikin hyvän paineen lappeenrantalaispäätyyn. Lopulta Tatu Könönen räjäytti Areenan kun erää oli jäljellä alle minuutti. Lopussa maaleja ei enää nähty ja näin mentiin jatkoajalle.

Jatkoerässä molemmilla joukkueella oli paikkansa. Josban Könönen ja Puska pääsivät kertaalleen läpiajoon. NST:n pelaaja puolestaan löi pallon kertaalleen ohi tyhjästä paikasta takakulmalta. Tulosta ei kuitenkaan tullut ja pisteet jaettiin. Sarja-avauksesta yksi piste on kuitenkin aina parempi kuin ei yhtään.

Loppukaneetti:

Loppujen lopuksi liiga-avauksesta jäi ihan hyvä maku. Vaikka pallollinen peli ei missään vaiheessa ollut mitä sen pitää, siitäkin saatiin jo viitteitä. Myös pienet loukkaantumiset verottivat pelistä jonkin verran. Kun ensi viikon Koovee-pelissä Josballa on oletettavasti taas täysi kokoonpano, tulee jälki olemaan huomattavasti parempaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Päivän säväyttäjä:

Säväyttäjiä oli monta: sekä Aleksi Matikainen, että Mikko Hallikainen vakuuttivat liiga-avauksessaan, Perttu Puska teki sen mitä kapteenin pitääkin ottelun tiukoilla hetkillä ja Tatu Könösen suorituksiin kasvattajaseuraa vastaan pelaaminen ei tuntunut vaikuttamaan. Kuitenkin yksi on nostettava ylitse muiden: maalivahti Jesse Huurrekorpi todisti viimein tänään, että kykenee kantamaan Salibandyliiga-joukkueen ykkösmaalivahdin viittaa. 29 torjuntaa ja torjuntaprosentti 85,3.

Tehot:

Perttu Puska 2+0
Tatu Könönen 2+0
Niko Kejonen 1+1
Mikko Hallikainen 0+2
Petri Väänänen 0+1
Aleksi Matikainen 0+1