Edustus päätti kautensa niukkaan tappioon

Joukkue aikalisällä hetki ennen loppua. Tätä seuraavan kerran syksyllä. Kuva: Niko Hannila.

Perjantainen liigakamppailu Josban ja TPS:n välillä jäi molempien kauden päätösotteluksi. Alunperin panoksettomaksi tiedetyssä ottelussa ratkaistiin ainoastaan runkosarjan sijoituksia. Kamppailusta kehkeytyikin tasainen, joskin rikkonainen ottelu kahden kunniasta taistelevan joukkueen välillä. Vieraileva TPS halusi sitä ilmeisesti piirun verran enemmän, kun se vei pisteet maalein 5-6 (0-1, 1-3, 4-2).

Ottelun kulku:

Ottelun alkaessa saattoi jo huomata, että kummallakin suurin paine pelaamisesta oli poissa. Vapautuneen pelin sijaan Areenassa saatiin todistaa virheiden täyteistä höntsäsalibandya. Ensimmäinen erä meni lähes täysin vieraiden ohjatessa tahtipuikkoa. Josba sai erässä vain muutaman paikan, mutta ei paremmin pelannut TPS:kään maaleilla juhlinut. Erän ainoa osuma nähtiin heti alussa turkulaisten toimesta.

Toisessa erässä Josba pääsi paremmin mukaan ja myös paikat tasottuivat. Suurin vääntö viimeistelystä jäi kuitenkin pois vaikka maaleja alkoi syntyä enemmän. TPS pääsi erän alkupuoliskolla 0-3-johtoon kuin varkain, maalivahdin ja puolustuksen lepsuilun vuoksi. Hiukan ottelun puolen välin jälkeen Tomi Lautanen kavensi johdon kahteen ylivoimaosumalla, mutta TPS palautti sen kolmeen hetken päästä. Toisen erän loppu oli kuitenkin jo selvästi Josban hallintaa.

TPS näytti jo ratkaisevan ottelun kolmannen erän alun 1-5-osumalla. Josban pelaajat olivat kuitenkin toista mieltä ja pistivät turkulaiset vielä taistelemaan voitosta. Ajassa 44.54 Aapo Mutanen ensin kavensi ja kymmenen minuutin päästä Josba oli jo tasoissa. Maaleista vastasivat Mutanen toisellaan sekä Sami Matikainen ja Tatu Eronen. TPS näytti olevan jo täysin helisemässä, mutta kuinka sitten kävikään? Tasoituksesta ei ollut kulunut kuin pari minuuttia kun vierailijat pääsivät jälleen johtoon Josban unohtaessa puolustaa omaa maaliaan. Tällä kertaa johto myös pysyi, Josban yrityksen kaatuessa Petri Väänäsen kakkoseen minuutti ennen loppua.

Päivän säväyttäjä:

Josban pelaajista on vaikea sanoa yhtä selkeää erottujaa, mutta kunniamaininnan saavat ainakin kahden maalin Mutanen sekä vikkeläjalkainen S. Matikainen.

Loppukaneetti:

Pelistä on turha sen suurempia analyysejä antaa sen merkityksen (tai sen puutteen) vuoksi. Kuten päävalmentaja Sorjonen lyhyesti totesi, voidaan tarkempi analyysi kaudesta jättää myöhemmäksi.

Ottelun tilastot