Edustuksen pistetili edelleen avaamatta tuplaviikonlopun jälkeen

Sunnuntain ottelussa nähtiin paljon vastaavia tilanteita. Kuva: Niko Hannila.
Josban miehet taistelivat viikonlopun aikana kahdesti. Huonosti alkanut kausi sai jatkoa ennakkoarvioissa sarjan kärkipäähän listattujen Oilersin ja SPV:n käsittelyssä. Kummastakin pelistä lopputuloksena oli tappio isolla maalierolla.

Oilers – Josba

Lauantaina Espoossa pelatussa kamppailussa hyvällä jalalla liikkunut kotijoukkue ei antanut joensuulaisvieraille mitään palaa. Seitsemän minuutin jälkeen Oilers oli jo 3-0-karussa. Suunta ei kääntynyt edes Samu Juvosen kavennuksesta. Lukemat pysyivät siedettävinä vielä toisen erän ajan, mutta repesivät jo kolmannen alkuminuuteilla. Loppunumerot 10-2 (3-1, 2-1, 5-0) ja tuliaisina runsaasti oppia siitä kuinka salibandya pelataan. Josban maalia vartioinut Tuomas Tokila pelasi hyvän ottelun 32 torjunnallaan, 10 päästetystä maalista huolimatta.

Josba – SPV

Sunnuntain kotiottelussa vastaan tuli Seinäjoen peliveljet joita vastaan Josba on vääntänyt mallikaasti viime kausina. Myös nyt fyysinen vastustaja sytytti Josban, vaikka lukemat lopulta repsahtivatkin. Edelleen omassa päässä runsaasti virheilevä Josba tarjosi SPV:lle liian helppoja paikkoja päästä johtoon. Ensimmäisen erän 1-5-vierasjohto ei kuitenkaan antanut koko kuvaa erän tai ottelun tapahtumista. SPV oli yksinkertaisesti parempi omissa paikoissa, Josba puolestaan veti maalista ohi ja peittoon liian monta hyvää maalipaikka.
Sama meno jatkui vielä toisessa erässä. Sen puolessa välissä, oltaessa 2-7-lukemissa, pääsi Josba niskan päälle. Hyvin onnistunut karvaus tuotti ajoittain paikkoja liukuhihnalta, mutta huonot ratkaisut yhdessä SPV-vahti Julius Kivimäen huikeiden otteiden pitivät eron selvänä. Kolmannessa erässä Josba pääsi pariin otteeseen vielä kaventamaan, mutta ei saanut eroa kurottua. Lopussa vierailijat kaunistelivat vielä lukemia muutamaan otteeseen ja näin taululla lopulta nähtiin numerot 4-11 (1-5, 1-3, 2-3). Murheellisista lukemista huolimatta Josban taisteluilme oli ainakin ensimmäiset kaksi erää kauden paras tähän asti.

 

Edustusjoukkueen kausi jatkuu ensi viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Lauantaina vieraillaan Nokian KrP:n vieraana Tampereen Raholassa ja sunnuntaina kohdataan toinen espoolainen, Indians, Otahallissa. Nyt jos koskaan tarvitaan sitä helpottavaa avausvoittoa!